"Камп пријатељства" - на Златибору борави 350 малишана под покровитељством општине Чајетина и манастира Хиландар 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
"Камп пријатељства" - на Златибору борави 350 малишана под покровитељством општине Чајетина и манастира Хиландар
Trenutno na sajtu: 330       |       Podeli:
19.07.2017 | 0 коментар(а)



Чајетина - Под покровитељством општине Чајетина и манастира Хиландар, на Златибору се и ове

године реализује „Камп пријатељства“, наводи се на сајту општине Чајетина. Српска деца лошег материјалног статуса из Епархије горњо-карловачке, Книна и Кистање – Епархија далматинска, из свих енклава Косова и Метохије епархија Рашко-Призренска, Прешева, Бујановца, Трговишта – Епархија врањска, њих око 350 борави на Златибору у периоду од 16. до 23. јула.

Реч је о деци која живе у тешким условима, на угроженим српским територијама, а окупљени у –Кампу пријатељства- , многима је ово први одлазак из средине у којој живе. Омогућена им је сјајна прилика да шире пријатељства и да се друже.

Фото: Општина Чајетина

Током боравка за децу су организоване бројне активности, као и обиласци туристичких локалитета на територији општине Чајетина. Уз подршку Авантура парка и Дино парка, малишани су уживали у садржајима које нуде, уз подршку Туристичке организације Златибор обишли су Стопића пећину, од стране Музеја на отвореном „Старо село“ Сирогојно омогућен је обилазак музеја, ЈП“Скијалишта Србије“ даровало је панорамску вожњу жичаром на Торнику, док је луна-парк „Обилић“ обезбедио забаву са својим садржајима. Деца су посетила и храм Преображења Господњег, док су током шетњи Златибором обишли и споменик на Шуматном брду.

У знак захвалности општини Чајетина, која им је омогућила боравак на Златибору, у четвртак 20. јула у 12 часова у Дому културе у Чајетини, полазници кампа одржаће приредбу. Поменутом догађају, поред руководства општине Чајетина, присуствоваће и владика Пахомије, представници свештенства епархија из којих деца долазе. Најављено је и учешће песника Љубивоја Ршумовића и Матије Бећковића.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.368.983 посета
Тренутно на сајту: 330 посетилац(a)