Чадеж: Вакцинација возача решење за застој на граници 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Чадеж: Вакцинација возача решење за застој на граници
Trenutno na sajtu: 592       |       Podeli:
05.03.2021 | 0 коментар(а)



Немачка је обезбедила више људи и већи број пунктова за тестирање, чиме је смањено задржавање камиона на граници, па више нема вишесатног
Чадеж: Вакцинација возача решење за застој на граници, Фото: Илустрација, ГЗС

чекања, изјавио је данас председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж и оценио да је вакцинација возача најбоље трајно решење овог проблема.
Он је за портал бизнис.рс рекао да је такав предлог већ предочен надлежним органима у Немачкој.

"Министарство саобраћаја Немачке ће, како је договорено, наш предлог размотрити са осталим надлежним министарствима и надамо се позитивном одговору", навео је Чадеж.
Истакао је да Привредна комора Србије на трајнијем решавању проблема транспорта робе током пандемије паралелно ради и у оквиру Еврокоморе, која представља 20 милиона компанија,

"Залажемо се за поједностављење процедура и уједначавање правила унутар јединственог тржишта за све европске компаније, укључујући и западнобалканске. За то смо добили и подршку Савета Европске уније, кроз препоруке државама чланицама, а посебно Португалије, која тренутно председава ЕУ", рекао је Чадеж.

Додао је да је један од захтева Одбора Еврокоморе за јединствено тржиште, којим копредседава са колегом из Финске, да све државе чланице омогуће шпедитерима прелазак у ЕУ, без условљавања ПЦР тестом, уз доказ о антиген тесту, и то само на првој граници.

Осим активности усмерених на олакшавање функционисања привредника током пандемије, ПКС, према речима њеног председника, заједно с Коморским инвестиционим форумом који чине регионалне коморе Западног Балкана, ради и на успостављању заједничког, регионалног тржишта без баријера, што је суштина "Мини Шенгена".

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VAKCINACIJA VOZACA KAMIONI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.415.343 посета
Тренутно на сајту: 593 посетилац(a)