Михајловић: Прва деоница од Појата до Крушевца до краја 2021. 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Михајловић: Прва деоница од Појата до Крушевца до краја 2021.
Trenutno na sajtu: 734       |       Podeli:
24.07.2020 | 0 коментар(а)



Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишла је данас радове на изградњи Моравског
Михајловић: Прва деоница од Појата до Крушевца до краја 2021.године, Фото: РИНА

коридора, на деоници Појате-Крушевац и том приликом истакла да ће та деоница, дуга 27,8 километара, бити завршена до краја следеће године.

Михајловић је навела да изазовна времена услед корона вируса, која ће трајати, траже храбре и смеле људе који могу да раде на оваквим пројектима, што домаћи грађевинари јесу, као и квалитетне партнере, као што су америчка и британска амбасада и локалне самоуправе попут Крушевца.

Министарка је рекла да се ради о веома важном пројекту и да није реч само о ауто-путу, већ о најмодернијој дигиталној саобраћајници и регулацији реке.
Поносна сам на то што радимо и учимо од најбољих и још поноснија што ћемо до краја следеће године имати завршену ову деоницу од 27,8 километара", рекла је она.
Михајловић је додала да Моравски коридор не спаја само Србију, односно Коридор 10 и "Милоша Великог", већ омогућава боље повезивање са регионом.

"Нема ничег важнијег од добре инфраструктуре и повезивања региона. Морамо да наставимо да радимо и мој апел свим грађевинским предузећима је да заштитимо раднике, али да учинимо све да градилишта раде, јер то значи опстанак наше економије. Нигде у свету није лако, али уз активно радно становништво проћи ћемо ову кризу са најмање проблема", изјавила је она.

Обиласку радова присуствовали су и градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, амбасадор САД у Србији Ентони Годфри и заменица амбасадорке Велике Британије Ребека Фабрици.

Амерички амбасадор Годфри рекао је да је поносан на сарадњу са Владом Србије, потпредседницом Михајловић и ресорним министарством и честитао свим партнерима на посвећености.

Он је навео да ауто-путеви мењају Србију набоље и помоћи ће јој да остане битан фактор у региону и Европи.

"Овај коридор важан је за даљи привредни развој и значајан је сигнал инвеститорима. Важно је и што њиме решавамо и регулацију река и заштиту од поплава. Наставићу да пратим реализацију пројекта док не буде завршен. САД су поносне на своје партнерство са Србијом у њеном привредном развоју", рекао је Годфри.
Заменица британске амбасадорке Ребека Фабрици подсетила је да пројекат финансира једна од најстаријих британских финансијских организација, а да је жеља да се и тим пројектом отвори пут ка будућој сарадњи на великим и амбициозним пројектима које Влада Србија реализује и тек планира.

"Желимо да продубимо ту сарадњу, јер ценимо партнерство и сарадњу са Министарством и желимо да имамо улогу у развоју Србије”, рекла је она.
Амбасадор САД у Србији Ентони Годфри изјавио је данас да је привреда Србије била је јака на почетку пандемије корона вируса и да ће бити јака и после захваљујући мудрим инвестицијама, важним пројектима и аутопутевима.

Рекао је да аутопутеви мењају Србију набоље и да ће јој то помоћи да остане битан фактор у региону и Европи, а такође дају и важан подстицај трговини.

Годфри је приликом обиласка радова на Моравском коридору код Крушевца са министарком Зораном Михајловић и осталим партнерима рекао да је поносан на сарадњу у оквиру овог пројекта.

Амбасадор је рекао да ће оптички каблови који се постављају дуж трасе Моравског коридора послужити као дигитална кичма целог региона, што ће допринети како бољем и бржем интернету, тако и комуникацији са светом.
Он је навео да је овакав пројекат важан сигнал и за стране инвеститоре јер, како је додао, Србија жели фер утакмицу и производе врхунског квалитета и спремна је да понуди способну радну снагу са одличним потенцијалом за рад на важним пројектима попут овог.
САД су поносне на партнерство са Србијом у њеном привредном развоју и једва чекам да се провозан аутпоутем када буде завршен, а онда да заједно пратимо економски раст Србије и овог региона, рекао је Годфри.
 
   

 

Танјуг / ГЗС
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zorana mihajlovic ministarstvo pojate krusevac moravski koridor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.024.591 посета
Тренутно на сајту: 735 посетилац(a)