Већи број деце у васпитним групама у предшколским установама 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Већи број деце у васпитним групама у предшколским установама
Trenutno na sajtu: 360       |       Podeli:
17.06.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - На данашњој седници Градског већа разматран је извештај о раду Научно технолошког парка „Чачак” за прошлу годину, извештај
Већи број деце у васпитним групама у предшколским установама, Фото: ГЗС

градских јавних предузећа за период од 1. до 31. јануара ове године , а већници су утврдили и решење о већем броју деце у васпитним групама у предшколским установама, чији је оснивач Град Чачак.
„ У радној 2021/2022. години имаћемо до 20 посто више уписане деце у две предшколске установе, чији је оснивач Град Чачак, што ствара простор за још 313 малишана, тако да ће их укупно бити више од 3.400. Три предшколске установе, чији је оснивач друго правно лице, имају 1.080 места, тако да ћемо већ ове године обухватити скоро 4.500 малишана, што је одлична вест за родитеље , рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.
На данашњој Седници донета је одлука о прибављању експропријацијом у својину Града предвиђене парцеле по планском акту у Улици Раденка Јањића, од пруге до продавнице, а донета је и одлука о прибављању у јавну својину Града Чачка 75 ари земље у МЗ Рошци за будућу приступну саобраћајницу, али истовремено и за паркинг простор на врху Каблара.
На данашњој седници Градског већа усвојен је извештај о пословању ЈКП „Комуналац“ за 2020. годину и дата сагласност на одлуку Надзорног одбора овог предузећа о расподели прошлогодишње добити у висини од 2.100.000 динара.
Услед пандемије ковида, година је била тешка не само за грађане већ и сва јавна предузећа попут ЈКП Комуналац које свакодневно празни 1. 100 контејнера и опслужује више од 30.000 домаћинства, рекао је градоначеник Чачка Милун Тодоровић и додао да су уложена велика средства како би се обезбедили бољи услови за рад Зелене пијаце. Када је реч о Зоохигијени, Тодоровић је истакао да је услед збрињавања у азилу, све мање уједа паса луталица и да је пословање позитивно са 80 одсто остварене добити.
Разматран је и извештај о раду Научно технолошког парка „Чачак” за прошлу годину, као и извештаји градских јавних предузећа за период од 1. до 31. јануара ове године.

 

 

 

 

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VECE CACAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.178.751 посета
Тренутно на сајту: 361 посетилац(a)