Пропао покушај судског извршитеља у ФРА: Радници тврде да се ради о пљачки, Купац: Све је било легално, честитали су ми када сам купио 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Пропао покушај судског извршитеља у ФРА: Радници тврде да се ради о пљачки, Купац: Све је било легално, честитали су ми када сам купио
Trenutno na sajtu: 716       |       Podeli:
28.02.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - И други покушај преузимања дела ФРА ,,Куглична вретена” од стране судског

извршитеља уз асистенцију полиције пропао је јер то нису дозволили запослени у овом погону који тврде да се ради, како кажу о отимачини због чега ће остати на улици. Они траже помоћ државе и надлежних институција да их заштите јер сматрају да се налазе на удару незаконитих радњи.

Радник у погону Кугличних вретена Матија Кувекаловић рекао је да радници неће да напусте своја радна места.

„Радници неће да се помере са својих радних места ми немамо куда и овде зарађујемо кору хлеба. Позивамо председника државе, Владе и министра полиције да нам помогне и да нас заштити”, каже Кувекаловић.

Голић Ранко каже да их је директор примио да раде, и ако он да наређење, напише и окачи да радна места напусте они ће то и урадити.

,,Тражимо ревизуји овог процеса, ово као да је Дивљи запад. Све из почетка, ново судство и да се крене. Прво да се установи како је овај човек уплатиo учећше за лицитацију које није било, јер није била пријављена ни у медијима ни у Службеном гласнику. Значи да је нека мућка. Мора да постоје докази где је новац уплаћен и на чији рачун”, каже Голић.

Курћубић: Kаква мафија, продали су ми и честитали

Погон Кугличних вретена у Хајдук Вељковој улици понуђен је на продају 2004. године и капару је уплатило предузеће „Савремена амбалажа”, прихватајући тражену цену. Тадашње руководство ФРА је, међутим, из неких разлога одбило да закључи купопродајни уговор са том фирмом, уследио је судски спор којег је „Савремена амбалажа” добила 2010. године и тек лане успела да наплати депозит, а Куглична вретена су такође 2017. продата новом власнику.

Ево шта каже Саша Курћубић, власник „Савремене амбалаже”, првобитни купац.

„Доведени смо у заблуду, јер је тај објекат био издвојен за намирење радника. На јавној лицитацији смо се окупили, и тада је требало да се скопи и уговор са нама. Никакве мафије ту није било, све је било отворено и транспарентно. Процес је трајао десет година и за то време смо прошли сито и решето. Суд је решио како је решио. Не знам шта више хоће, СУП ту треба да делује и да омогући новим власницима да уђу у посед и завршена ствар. Они су мафија, остали су дужни плате радницима. Њихова скупштина акционара је одлучила да се прода један део, како би се измирили радници”, каже Курћубић мислећи на оне који су учествовали у продаји.

Он додаје да је поступак продаје водила Комисија предузећа коју су сами формирали.

„Када сам купио сви су ми честитали. Међутим уговор нисмо могли одмах да потпишемо него после нове године. Уплатили смо депозит на рачун који су ми они дали ја га нисам измислио, али нисмо могли да уђемо у посед, јер они после нису хтели да склопе уговор па су нудили некакав пред уговор предуговор. Сто пута смо их звали да нам врати капару да завршимо причу, нису хтели. Тек на основу записничке документације успели смо преко суда да извучемо своје паре”, каже Курћубић и додаје да је преко суда и извршена нова продаја и да је на тај начин нови власник дошао до поседа.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.074.003 посета
Тренутно на сајту: 717 посетилац(a)