Кошаркаши Борца почели припреме за нову сезону 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Кошаркаши Борца почели припреме за нову сезону
Trenutno na sajtu: 399       |       Podeli:
30.07.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Након више од три деценије КК „Борац” представљаће Чачак у елитном јадранском такмичењу.
Фото: ГЗС

Иако до почетка такмичења има више од два месеца, чачански абалигаши већ су у тренажном процесу, у склопу припрема за почетак сезоне.

„То је велики успех и резултат и за нас је исто значајан корак и велико искуство, где ћемо се трудити да пружимо свој максимум , јер ћемо играти са респектабилним екипама које играју Еврокуип, Евролигу и имају године искуства у овом систему такмикчења. Ми смо кренули са тренизима ове седмице у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом. У овом уводном микроциклусу припремамо играче за напоре који предстоје. Пре подне се обављају аеробни тренизи на отвореном, који за циљ имају побољшање капацитета, који нам је много битан, због брже регенерације и грача, и касније за интензивније вежбе", каже Дарко Богићевић, кондициони тренер КК "Борац".

Дарко Богићевић Луис, кондициони тренер КК „Борац”

Након преподневних активности, као што су пешачење, трчање, планинарење у Овчар бањи или Спомен парку, следи поподневни рад у теретани.

„Још увек немамао дозволу да уђемо у салу да радимо кошаркашке тренинге, а надамо се да у складу са стабилизацијом епидемиолошке ситуације, ускоро добијамо зелено светло за тренирање у Хали. За сада радимо на вежбама снаге, мобилности, стабилоности, превенције и заштите од повреда", каже Богићевић.
За сада КК „Борац ” има осам сениорских играча који су били део тима и прошле сезоне. „Окосницу тима је остала иста, а прикључени су од млађих играча оба Ћурчића, Бошко Бумбић, Стево Карапанџић. Остали су староседеоци, који су ту били и прошле сезоне: Кочовић, Брајс, Тодоровић, Мајсторовић, Ђоковић, Неранџић", закључио је Богићевић.

Последње три године,кошаркаши Борца играли су на два фронта: домаће првенство и АБА2 лига, где се дешавало да седмично одиграју и по три утакмице. Овај нови режим тренинга за АБА лигу прихватили су са изутетном вољом, будући да су готово два месеца имали паузу због актуелне ситуације вируса корона.

 

Урош Чарапић, капитен КК „Борац"

„Ових првих седам дана смо напољу , трчимо на разним местима све у циљу припрема за предстојећу сезону која је велики изазов за нас. Велики је мотиов пре свега ,представљати Борац на том нивоу, јер АБА лига је изузетно јака , са великим буџетима у односу на нас. Једино што можемо обећати јесте да остављамо срце на терену и да ћемо дати максимум, поготово ако будемо играли пред публиком", рекао је капитен „Борца” , Урош Чарапић.

 

АБа лига је требало да крене 17.септембра, па је због другог таласа ковида 19, одложена за 3.октобар.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Pripreme kosrkasi Borca treninyi ABA liga

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.137.517 посета
Тренутно на сајту: 400 посетилац(a)