Десет од 59 висећих мостова исправно, остали опасни по живот 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Десет од 59 висећих мостова исправно, остали опасни по живот
Trenutno na sajtu: 650       |       Podeli:
17.11.2022 | 0 коментар(а)



Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре саопштило је данас да је, од 59 висећих мостова на територији 90 локалних самоуправа у Србији, осам за рушење, а свега
Фото: ГЗС, илустрација

10 је исправно, саопштило је данас Министарство.

Подсећа се да је министар Горан Весић прошле недеље дао налог Републичкој грађевинској инспекцији и локалним инспекцијама да обаве попис нелегалних висећих мостова и да утврде у каквом су стању ти објекти.

„Извештај је у року доставило 90 локалних самоуправа, а своју обавезу није извршило 55. Утврђено је да се на територији ових 90 градова и општина налази 59 висећих мостова од којих је осам за рушење, 41 за санацију и 10 исправних мостова. Дат је налог локалним самоуправама да поступе по извештају, обавесте јавност о стању нелегалних висећих мостова и да се предузму мере како би се обезбедила сигурност грађана који их користе“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је министар локалним самоуправама које нису доставиле извештај послао упозорење да то одмах учине.

Весић је најавио да ће у понедељак објавити списак оних локалних самоуправа које нису извршиле попис и преглед нелегалних висећих мостова на својој територији и да ће према њима бити спроведене законом прописане мере.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Most ispravnost

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.404.211 посета
Тренутно на сајту: 651 посетилац(a)