Швајцарци помажу локалним самоуправама: Општине уводе контролу трошења новца у јавним предузећима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Швајцарци помажу локалним самоуправама: Општине уводе контролу трошења новца у јавним предузећима
Trenutno na sajtu: 359       |       Podeli:
16.02.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље / Нова Варош / Сјеница - Општине Пријепоље, Нова Варош и Сјеница потписале

су са швајцарским Секретаријатом за економске послове и Пројектом Реформа локалних финансија ИИ у Србији Меморандум о сарадњи, који им пружа стручну подршку у успостављању и унапређењу финансијског управљања и увођењу контроле у јавним финансијама и надзора над локалним јавним предузећима.

Пројекат који подржава Влада Швајцарске ће, током ове и наредне године, обезбедити експертску подршку локалним самоуправама у примени прописа, успостављању процедура и механизама и увођењу нових алата у овим областима. Циљ је да се унапреди начин планирања, расподеле и контроле трошења буџетских средстава, као и надзор над радом локалних јавних предузећа.

На овај начин се подржава стабилност јавних финансија јединица локалне самоуправе и осигурава боље пружање услуга грађанима, као и већа транспарентност у раду локалних управа

Девет од укупно 48 локалних самоуправа које ће бити партнери РЕЛОФ2, поред Пријепоља, Нове Вароши Сјенице већ су потписале меморандуме Панчево, Алибунар, Опово, Нови Пазар, Рашка и Тутин), а сутра ће то учинити Владичин Хан, Сурдулица и Босилеград.

 

ПП Медиа / Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje nova varos sjenica kontrola javna preduzeca svajcarska

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.471.962 посета
Тренутно на сајту: 360 посетилац(a)