Још једна котларница на мазут мање у граду на Ђетињи 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Још једна котларница на мазут мање у граду на Ђетињи
Trenutno na sajtu: 551       |       Podeli:
16.10.2020 | 0 коментар(а)



Ужице - Влада Републике Србије и Министарство за екологију и заштиту животне средине

обезбедили су средства за изградњу гасног генератора за потребе Домa здравља, Центрa за мајку и дете и Турберкулозног диспанзера у Ужицу. Укупна вредност пројекта је 14 милиона динара, а 12,6 милиона динара обезбедила је Влада Републике Србије, наводи се на сајту града.

Према речима директора ЈП „Ужице развој“ Николе Максимовића потписан је уговор са Канцеларијом за јавна улагања која ће у сарадњи са Градом водити овај пројекат.

„Град је обезбедио комплетну пројектну документацију и вршиће надзор над радовима. Пројекат изградње гасног генератора је битан за град Ужице јер ћемо још једну котларницу са мазута пребацити на гас чиме ће се честице сумпора и чађи смањити у самом центру града. Град ће у наредном периоду покушати све контларнице на мазут да пребаци на гас, као што је котларница Међај, а тренутно се припрема пројектна документација за котларницу у Здравственом центру Ужице,“ казао је Максимовић.

Директор ЈП „Ужице развој“ Никола Максимовић, фото: сајт града Ужица

Он је истакао да се након спроведене јавне набавке очекује да ће крајем новембра бити завршене све активности везане за избор извођача радова.

„Планирани рок за реализацију целокупног процеса је 45 дана и надамо се да ће почетком јануара сви радови бити завршени. Битно нам је да опрема која се угради буде квалитетна и да у сва три објеката, која имају преко 3000 m2, омогућимо квалитетно грејање. Ово је јако битан пројекат за Град и наставићемо са реализацијом пројеката везаних за енергетску ефикасност јавних објеката на територији града Ужица.“ истакао је Максимовић.


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice kotlarnica mazut

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.214.698 посета
Тренутно на сајту: 552 посетилац(a)