Додељени уговори за стручну праксу 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Додељени уговори за стручну праксу
Trenutno na sajtu: 483       |       Podeli:
03.08.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - У оквиру Локалног акционог плана запошљавања Града Чачка за 2021. годину,

у просторијама Скупштине града, градоначелник Чачка Милун Тодоровић је доделио уговоре за стручну праксу, за које је конкурисало 26 послодаваца.

Локална самоуправа је у текућој години за реализацију мера активне политике запошљавања издвојила укупно 15 милиона динара. За стручну праксу седам, јавне радове четири милиона динара и за субвенције за запошљавање такође четири милиона.

Од Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања добијено је још 3.900.000 динара, што укупно износи 18.900.000 динара за реализацију мера активне политике запошљавања у Чачку.

„Велико је задовољство што локална самоуправа може да помогне младим људима, који желе да раде и стекну искуства и да наши млади подстичу развој предузетништва у нашем граду. Задовољство је и што су локални привредници, али и јавне установе, препознали значај мера активне политике запошљавања и активно учествују, дајући младима шансу да стекну искуство, након што су стекли знање. Желим пуно успеха и послодавцима и новозапосленима, а Град ће наставити да пружа подршку, са циљем да средства за овако видљиве резултате увек буду већа”, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Могућност да стекну стручну праксу има 26 особа, а међу њима је 19 вискообразованих, две особе са струковним студијама и пет са средњом стручном спремом. Одлуке о спровођењу јавних радова су донате, на основу којих је пет послодаваца ангажовало 35 незапослених особа.

Јавни позив незапосленима за доделу субвенција за самозапошљавање је још у току и траје до 23. августа.

 

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sTRUÄŒNA PRAKSA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.774.138 посета
Тренутно на сајту: 484 посетилац(a)