Међународни Мрчајевачки песнички сусрети 20. пут за редом 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Међународни Мрчајевачки песнички сусрети 20. пут за редом
Trenutno na sajtu: 469       |       Podeli:
23.09.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Међународни Мрчајевачки песнички сустрети одржаће се у недељу 27. септембра 2020. године са почетком у 11 часова.
Фото: ГЗС

Заменик градоначелника Чачка Владан Милић рекао је да без обзира на тренутну епидемиолошку ситуацију, традиција одржавања ових сусрета ће бити настављена, наравно уз поштовање свих мера безбедности.

„Организација овог сусрета је прилагођена тренутку, и уз све мере предострожности и заштите, наставићемо и даље да радимо на културном плану у Мрчајевцима и наравно Чачку. Град Чачак је прошле и ове године са одређеним материјалним средствима помогао изградњу Мрчајевачког песничког парка и песничког трга”, навео је Милић.

Луне Левајац председник организационог одбора Мрчајевачких песничких сусрета казао је да се финални радови песничког трга и песничког парка ових дана завршавају, а они представљају једунствено здање које неће бити посвећено само песницима и песништву, него и деци која ће моћи да користе те објекте током године за своје потребе.

„Ове године обележавамо јубилеј 20 година једне манифестације која је почела са 30 песника и завршила 2019-у годину са 3160 песника, који су прошли за 19 година кроз ову манфестацију , било да су то афирмисани и познати песници, као и велики број младих који су по правилу били учесници паралелно са овим осведоченим песницима”, навео је Левајац.

Програм почиње од отварања сусрета, преко свечаног отварања песничког трга и парка, саопштење одлуке жирија о овогодишњим дибитницима, посете песничкој стени и Илијаку, представљања зборника поезије до заједничког ручка.

Сусрети трају само један дан и усклађени су са ставовима здраствених и државних органа. Због пандемије на сустретима може бити највише до 40 учесника и гостију.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


mrcajevci pesnicki sustreti pesnicki trg

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.323.891 посета
Тренутно на сајту: 468 посетилац(a)