Први снег стиже у новембру: Метеоролози откривају каква нас зима чека 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Први снег стиже у новембру: Метеоролози откривају каква нас зима чека
Trenutno na sajtu: 370       |       Podeli:
11.10.2017 | 0 коментар(а)



До краја ове недеље очекује нас суво и топло време до 24 степена, а пахуље нису на видику чак

ни на планинама, откривају метеоролози

Иако је пре неколико дана у Србији пао први снег и завејао већину планина, у Београду и другим градовима по равницама улице се неће забелети све до краја новембра, кажу метеоролози.

На планинама југозападне Србије , али и вишим деловима општина Нова Варош, Прибој и Пријепоље пре неколико дана пало је до 30 центиметара снега, који се додуше брзо отопио. Метеоролози кажу да нас у наредним данима очекује топло време.

- Засад снег није ни на видику, а наредних дана неће падати чак ни на планинама. Од среде до краја недеље нас очекује стабилно, суво и сунчано време, с благим порастом температуре, која ће се кретати од 18 до 24 степена. За викенд мањи пад температуре, али углавном ће нас мало хладније ноћи подсећати на то да је дошла јесен - каже метеоролог Ђорђе Ђурић из Ведер то амбрела и додаје да нас данас очекује променљиво облачно и понегде кишовито време. Он напомиње да је скоро сигурно да до краја октобра неће падати снег.

- Неки просек дуги низ година био је да око 22. новембра у Београду пада снег. То наравно може бити и много раније, али и касније. Зиме у последње време у просеку јесу топлије, ове године смо у јануару имали ледени талас, а пре тога 2012, док смо снежну мећаву у Војводини имали 2014. Ти ледени таласи се у просеку догађају на сваких пет година, па ова година не би требало да буде таква - објашњава Ђурић.

Према прогнози РХМЗ, јесен у Србији ће по свој прилици бити топла, с великим бројем готово летњих дана, док ће средња максимална температура бити до 20 степени.

Извор: Курир




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.368.522 посета
Тренутно на сајту: 371 посетилац(a)