Пожега ради на алтернативном водоснабдевању: Хоће воду са својих изворишта 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Пожега ради на алтернативном водоснабдевању: Хоће воду са својих изворишта
Trenutno na sajtu: 330       |       Podeli:
13.11.2019 | 0 коментар(а)



Пожега - Кад је стигла вода из водосистема „Рзав" за случај нужде град Чачак није напустио сопствене изворе.
Илустрација, фото: РИНА

Тим примером пошла је и Пожега. Пола посла је урађено па ће већ наредне године и овај град имати и алтернативно снабдевање водом из својих изворишта. За тај подухват Развојна агенција града и општина су обезбедиле израду техничке и друге потребне документације, а Канцеларија за јавна улагања Владе Србије финансира радове са 20 милиона динара.

- Током лета комплетно је реконструисана црпна станица. При крају су радови и на оспособљавању девет бунара на десној обали Скрапежа. Они су загађени 1983. године кад је у њих допрла нафта из преврнуте цистерне. Тада је с муком извршена санација бунара који су служили 10 година. Конзервирани су кад је у Пожегу стигла вода из водосистема "Рзав", али опет има проблема. Током суше Рзав утањи па уследе рестрикције. Већ идуће године Пожега ће имати своју квалитетну воду из тих девет бунара недалеко од моста преко реке - обећава Славко Добрић, директор Развојне агенције Пожега.

Добрић каже да после завршене црпне станице и реконструкције девет бунара која је при крају на пролеће предстоји замена два километра азбестних цеви до резервоара на Лисишту изнад града.

„Изворишта ћемо предати Комуналном јавном предузећу `Наш дом`, које врши дистрибуцију воде па ће у случају рестрикција Пожега имати квалитетну воду за пиће, а предузећа мање трошкове јер вода са "Рзава" и није баш јефтина - додаје директор Добрић.

ГЗС/Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.374.495 посета
Тренутно на сајту: 331 посетилац(a)