Светски дан борбе против дијабетеса 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Светски дан борбе против дијабетеса
Trenutno na sajtu: 358       |       Podeli:
14.11.2019 | 0 коментар(а)



Краљево - Низом дешавања, у организацији Друштва за борбу против шећерне болести, и у Краљеву се обележава 14. новембар,

Светски дан борбе против дијабетеса. На неколико локација у граду грађани ће моћи да бесплатно провере ниво шећера у крви и добију апарате за мерење истог. У знак подршке Светском дану борбе против дијабетеса, као и у циљу ширења свести о обољењу које добија све веће размере, у сали градске скупштине лекари специјалисти Дома здравља и Опште болнице ,,Студеница“ одржаће предавања о узроцима, последицама и превентиви у лечењу.

Микосава Васовић, председница Друштва за борбу против дијабетеса Краљево

,,У свету приближно 415 милиона људи има дијабетес и број расте невероватном брзином, нарочито у економски слабијим земљама. У Србији више од 710.000 наших грађана болује од ове болести и дијабетес је пети водећи узрок умирања. Значајан јавно-здравствени проблем представља и чињеница да приближно 40 одсто оболелих нису свесни своје болести. Посебно забрињава тенденција да се тип 2 дијабетеса све чешће дијагностикује код деце и адолесцената,као последица растуће епидемије гојазности. Зато код деце подстичемо организацију разних спортских активности, попут спортских сусрета следеће суботе на Карабурми у Београду. Сваке године, такође, у сарадњи са Друштвом за борбу против шећерне болести Србије на Гочу организујемо кампове на којима учествује од 70 до 100 деце из многих градова и места у Србији“, каже Микосава Васовић, председница Друштва за борбу против шећерне болести Краљево.


ГЗС/Миланко Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.129.012 посета
Тренутно на сајту: 358 посетилац(a)