Плодне оранице поред Мораве неће бити искоришћене за одлагање смећа, градоначелник предложио алтернативно решење 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Плодне оранице поред Мораве неће бити искоришћене за одлагање смећа, градоначелник предложио алтернативно решење
Trenutno na sajtu: 528       |       Podeli:
11.04.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - За изградњу ауто - пута "Појате - Прељина" неопходно је обезбедити изворишта и одлагалишта материјала. Тим поводом градоначелник Чачка Милун Тодоровић са својим сарадницима

обишао је плодне оранице дуж десне обале западне Мораве у месним заједницама Заблаће, Кукићи, Балуга, Мршинци и Горичани  и разговарао са грађанима који управо на планираним локацијама за одлагање отпада имају обрадиве њиве.

Плодне оранице поред Мораве, фото: фејсбук

" Данас смо били на локацији одлагалишта материјала број 26, које је планирано у селу Кукићи. Укупна површина предложене површине овог одлагалишта материјала је 214.251,00 m2. Планирано је да одлагалиште материјала буде на висини од 6m. Укупна процењена количина неодговарајућег материјала за одлагање на овој локацији је 1.075.198,00 m3. Намена овог одлагалишта материјала је употреба у сврху изградње регулације реке Западне Мораве на секцији 9. У договору са грађанима, предложићемо предузећу "Коридори Србије" алтернативне локације у појасу између старог и будућег корита Мораве, како бисмо сачували плодне оранице, а искористили површине које ће постати тешко приступачне. Очекујемо посету представника "Коридора Србије" у наредним данима, у намери да пронађемо заједничко решење, прихватљиво свим странама. Изградња Моравског коридора, али и карго - центра "Аеродром Морава", велика је шанса за развој пољопривреде у чачанском крају и то је разлог више да очувамо све квалитетне пољопривредне површине, а да девастирано и неприступачно земљиште искористимо за потребе изградње овог, за нас веома значајног ауто-пута", написао је на својој фејсбук страници градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

ГЗС

 

Градоначелник Чачка разговарао са грађанима, фото: фејсбук




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak todorovic oranice morava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.191.377 посета
Тренутно на сајту: 529 посетилац(a)