Исплата свих субвенција до краја године 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Исплата свих субвенција до краја године
Trenutno na sajtu: 505       |       Podeli:
25.11.2022 | 1 коментар(а)



Министарка пољопривреде Јелена Танасковић рекла је данас да исплата премија за млеко за трећи квартал стартује у понедељак,

и да ће све субвенције бити исплаћене до краја године.

За РТС она је поручила да је буџет Министарства пољопривреде никада већи, та да 62 милијарде динара иде на подстицаје у овој години.

„Додатних 16,5 милијарди ће бити исплаћено на подстицаје у целости. Ми смо већ ове недеље кренули са исплатама и преко четири милијарде динара смо исплатили", рекла је она.

Додала је да је у понедељак исплаћено млеко за други квартал, да је у уторак исплаћено гориво, у среду осигурање пољопривредним произвођачима, док су у четвртак исплаћени воћари.

„У понедељак ћемо већ исплатити млеко за трећи квартал и могу рећи да ћемо сигурно до половине децембра утрошити скоро читав новац осим једне мере, а то је додатна мера произвођачима сунцокрета ", додаје Танасковићева.

Она је рекла да у овом тренутку за меру за сунцокрет има око 35.000 захтева за ту меру.

Она је нагласила да је приоритет Министарства увођење е-Аграра, те да ће постојати критеријуми за коришћење сваке мере подршке.

„Дигитализација је неопходна у пољопривреди и уопште администрацији како би пољопривредницима олакшали живот у смислу подношења захтева, смањили чекања на шалтерима са једне стране, а са друге стране како би администрација била бржа, ефикаснија и како би они добили средства у години у којој су за та средства и аплицирали", рекла је она.

Говорећи о стању у сточарству министарка је рекла да свакодневно добија предлоге сточара како решити кризу, али и оценила да држава и сада не улаже мало у ту производњу.

„Све ове мере које се спорводе дају приоритет нашим произвођачима и домаћој призводњи и то се показало као најважније да имате све основне животе намирнице и све друге у својој земљи. Као што видите, свака држава која има своју прозводњу боље пролази у овом тренутку", закључила је она.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Darko topaloviç

    Vocari nisu dobili u cetvrtak pare za osiguranje svi.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.148.692 посета
    Тренутно на сајту: 505 посетилац(a)