Милановчанке Ксенија, Исидора и Миа објављују резултате гласања у Србији за Награду младе публике ЕФА 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Милановчанке Ксенија, Исидора и Миа објављују резултате гласања у Србији за Награду младе публике ЕФА
Trenutno na sajtu: 619       |       Podeli:
03.05.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Најзначајнији европски филмски догађај за младе “Награда младе публике

Европске филмске академије” биће организован у недељу 5. маја у 55 градова Европе, међу којима је по први пут и Горњи Милановац.

Након младих из Београда, Новог Сада и Ниша, част да нашу земљу представља на овој престижној манифестацији имаће 90 старијих основаца из Горњег Милановца. Наш национални жири чине ученице и ученици из ОШ “Краљ Александар I“, ОШ “Десанка Максимовић и ОШ „Свети Сава“, као и полазници дечијих радионица Културног центра Горњи Милановац. У улози презентера, младе Милановчане и Милановчанке предводиће дванаестогодишње ученице “ОШ“Краљ Александар I “ Ксенија Козлина, Миа Јеремић и Исидора Лазић, које ће организаторима у Ерфурту, током вечерење церемоније, путем видео конференције, саопштити резултате гласања из Србије.

Манифестиација поводом избора Награде младе филмске публике конципирана је тако да старији основци широм Европе у једном дану гледају номиноване филмове и гласају за своје фаворите, док ће у паузама између пројекција учествовати на радионицама и панел дискусијама које за циљ имају да децу науче да активно промишљају филмске садржаје. Целодневни догађај и радионице у Културном центру Горњи Милановац модерираће ауторски тандем Душан Чавић и Душан Шапоња.

Европска филмска академија ове године номиновала је три узбудљива остварења: “Лос Бандо” – луди роадмуви у ритму рокенрола, “Најбољи ортаци” – прича о највећем штреберу и најпопуларанијем момку у школи који се заљубљују у ћерку свог професора и “Фајтерка” – прича о девојчици којој се родитељи разводе и која упознаје нове пријатеље и открива своје таленте.

Проглашење победника и додела награда одржаће се у раним вечерњим сатима, а моћи ће да се уживо прати путем лајв стрима. “Награда младе филмске публике” основана је пре осам година са циљем да заинтересује младе за европске приче, изгради мостове за размену различитих гледишта, те повећа њихову свест о важним друштвеним питањима и представља својеврстан образовно - васпитни полигон за промовисање филма и уметности међу најмлађима.

Догађај се организује под покровитељством Филмског центра Србије у оквиру програма Слободна Зона Јуниор а у партнерству са Културним центром Горњи Милановац.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC GLASANJE EFA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.162.532 посета
Тренутно на сајту: 619 посетилац(a)