Последње скупштинско заседање: Усваја се буџет за наредну годину 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Последње скупштинско заседање: Усваја се буџет за наредну годину
Trenutno na sajtu: 368       |       Podeli:
25.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Данас се одржава пета седница Скупштине града Чачка, на којој ће одборници,
Фото: ГЗС

између осталог, разматрати предлог одлуке о градском буџету за наредну годину, као и предлоге: измене одлуке о локалним комуналним таксама за територију Града, кадровског плана градских управа, Службе за буџетску инспекцију града Чачка, Службе за интерну ревизију и Градског правобранилаштва за 2021. годину.

Игор Трифуновић, председник скупштине, фото: ГЗС


„Ово је најважнија седница, а најважнија тачка на Дневном реду је буџет града Чачка за 2021. годину. Буџет је пројектован на четири милијарде и 795 милиона. У односу на буџет текуће године, неких 33 милиона више, него што је са свим ребалансима за 2020. годину. Буџет испланиран и утемељенна реалним приходима које планирамо за 2021. годину”, рекао је Игор Трифуновић.

Он је истакао да приходи од пореза на зараде који су били одложени, током ове године и наравно проширење обухвата пореских обвезника, који ће плаћати порез на имовину.

Са друге стране, буџет је првенствено социјално одговоран, јер је њим планирана текућа стална буџетска резерва, него што је била претходних година, баш из разлога борбе против ковида и поучени искуством из 2020. године, где је град Чачак пружио максималну подршку свим здравственим установама и здравственим радницима.


„Настављамо тернд, а то је велика сарадња са републичким институцијама и министарствима, а започете пројекте ћемо натсавити да реализујемо у следећој години. Очекује нас пројекат и почетак радова на изградњи новог блока градске болнице, реконструкције целе те установе, изградња амбуланте у Љубићу", казао је он.


У протеклих месец дана асфалтирано је доста улица и путева на територији Чачка, та сарадња са Јавним предузећем „Путеви ” Србије биће настављена и у идућој години.
Плански акти и развој инфраструктуре који се тичу проширења и индустријских зона, како у Коњевићима, тако и у Прељини, очекује долазак нових страних инвеститора већ у току наредне године, све то потврђује да је планирани буџет за следећу годину заправо инвестициони.


„Што се тиче друштвених активности, које су у току 2020. године стагнирали у смислу одржавања свих манифестација кроз планове наших установа, биће тема на јануарској скупштини и надам се да ћемо се изборити са Ковидом 19, који је захватио цео свет и да ћемо све те активности које нису реализоване у овој успети у следећој години.
Имамо неколико одборника који су због болести најавили своје одсуство данашње седнице, одборници опозиције су присутни. Подсећам да је на предлог града Чачка стигло 11 амадмана, један амандман је Градско веће прихватило, после саставни део одлуке, док 10 амандмана на жалост нису правно испунили услове који су били прописани пословником за статут свих 10 амандмана одбио, надам се да ће град за те смислене амндмане наћи начин да реализује током 2021. године", појаснио је Трифуновић.


Учешће грађана кроз грађанску иницијативу Удружење Поплављени поднело је учешће за њиховог представника на данашњој сеници по теми буџета града Чачка, испунили су све услове, један њихов представник ће се обратити како одборницима тако и суграђанима.


„Милан Бојовић је спремио одговор, мислим да је урађен идејни план, треба да се ради пројекат за грађевинску дозволу, доста тога се урадило по том питању. На седници ће се наћи и програми наших Јавних и комуналних предузећа, предвиђене су неке 23. тачке, нешто мање него што је до сада била пракса на последњој буџетској седници. Очекујем да током данашњег и да ће у понедељак бити дан за гласање и да ћемо за ова два дана проћи све тачке дневног реда", закључио је Трифуновић.

Велимир Илић, фото: ГЗС


Велимир Илић таржи да власт уважи опозицију


Одборничка група Нова Србија је данас дошла на седницу Скупштине општине Чачак.
„Нисмо задовољни са неким решењима која су урађена, ми смо опозиција, сад ћемо да видимо да ли ова власт жели да саслуша опозицију или не. Свака валст, ако мисли да буде добра и контролисана и да сутра нема проблема да нешто промени, мора да дозволи, да уважи опозицију да изенесе своје ставове", рекао је Велимир Илић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SEDNICA BUDZET

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.368.586 посета
Тренутно на сајту: 369 посетилац(a)