Бесплатан семинар Викимедија Србије за наставнике са подручја горњомилановачке општине 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Бесплатан семинар Викимедија Србије за наставнике са подручја горњомилановачке општине
Trenutno na sajtu: 523       |       Podeli:
12.05.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Википедија је врло заступљена у свакодневном животу, а циљ Викимедије Србије је

њена примена у школском образовању. На бесплатном акредитованом семинару Викимедија Србије који је данас одржан у ОШ “Момчило Настасијевић”, наставници школа са подручја милановачке општине имали су прилику да кроз практичне примере и предавања науче како да Википедију примене у раду са ученицима.

-Учесницима семинара показаћемо данас конкретно, како да дају ученицима задатке преко Интернета, да оцењују ученике на даљину, иако су они то савладали током онлајн наставе. Ми ове семинаре радимо скоро 15 година и сматрамо да су предавања веома корисна када је школско образовање преко Интернета у питању. Желео бих да истакнем одличну сарадњу коју имамо са Друштвом учитеља, као и да се захвалим организаторима данашњег предавања –рекао је Небојша Ратковић, менаџер Образовног програма Викимедије Србија.

Друштво учитеља из Горњег Милановца поднело је пројекат на Конкурсу Викимедије и добило средства за организовање семинара у ОШ “Момчило Настасијевић”.

-Друштво учитеља Горњег Милановца постоји од 2001. године, већ 20 година симо стручним усавршавањем, учитеља, стручних кадрова и наставника. На овом семинару који је одобрен на Конкурсу Викимедије, обучићемо око 50 наставника и учитеља из нашег града – рекла је Љиљана Ђуровић, председница “Друштва учитеља” Горњег Милановца.

Иако се деца одлично сналазе на рачунарима, циљ овог семинара је да своје знање инвестирају у правом смеру, постављањем радова на Википедији. Оно што додатно мотивише, нарочито када су ученици виших разреда у питању, јесте да њихов рад из одређене области и предмета који поставе буде доступан на Интернету. То су нове генерације од којих и ми учимо и сазнајемо, кажу у ОШ “Момчило Настасијевић”.

 

 


ГЗС / ГМ Прес

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


seminar obrazovanje gornji milanovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.265.090 посета
Тренутно на сајту: 524 посетилац(a)