Данка на невероватан начин „спасава” бракове: Вратила се из Београда у родну у Гучу и започела јединствен бизнис у Србији 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Данка на невероватан начин „спасава” бракове: Вратила се из Београда у родну у Гучу и започела јединствен бизнис у Србији
Trenutno na sajtu: 598       |       Podeli:
27.09.2021 | 0 коментар(а)



Лучани - Пратећи светске трендове и актуелну епидемиолошку ситуацију, Данка Мудринић
Фото: РИНА

решила је да се из Београда врати у родну Гучу. Уз помоћ породице поново је отворила кафану својих родитеља која је и најстарија у овој варошици, али је заједно са пријатељима одлучила да покрене и нови посао, она је oдлучила да мирисе и укусе драгачевског краја спакује у конзерву али на потпуно нов и необичан начин.

"Традиционално припрељено без конзерванса, адитива, елмугатора и појачивача укуса наш производ се штити искучиво стерилизацијом на високој температури. Драгачевци си одлично прихватили нашу конзервирану храну. Кроз шалу кажу да сада увек имају спремљен ручак и да смо тако спасили многе бракове", рекла је за РИНУ, Данка Мудринић повратница из престонице.

Храна се припрема на исти начин као у домаћим кухињама, а циљ је да сви производи буду из драгачевског краја. Месо купују од локалног месара, а поврће од локалног мештана драгачевског краја", рекла је Данка.

Припрема је крајње једноставна, и довљно је око пет минута да све буде топло и свервирано, осим правих дмаћих масних специјалитета у Данкиним конзервама могу с енаћи веганска и посна јела.


"Ово је храна коју спремају наше маме и баке тако да овај драгачевски купус ништа се не раликује од оног који би пробали на Сабору трубача у Гучи или било где другде. За само севрирање конзерве потребно је неких пет минута, стави се у хладну воду и када прокључа охлади се и спремна за конзумирање и то јело ће бити као да сте га скували у шерпи", изјавила је Јована Стојановић, технолог.

Ипак да би се дошло до оваквих резултата било је потребно време јер су ови вредни и занимљиви људи били решени да квалитет буде приоритет.

"Било је потребно много анализа и провера до тога колико га и када треба кувати на колико степени. Имали смо проблем, нико овакав вид хране не спрема у Србији и региону јер је све прешло у индустријску производњу и то је наша разлика. Свако наше припремање хране креће сецкањем лука, запече се поврће, ништа од адитива не користимо", додао је Предраг Јовановић.

 

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


biznis guca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.104.708 посета
Тренутно на сајту: 599 посетилац(a)