Данка на невероватан начин „спасава” бракове: Вратила се из Београда у родну у Гучу и започела јединствен бизнис у Србији 



 
Данка на невероватан начин „спасава” бракове: Вратила се из Београда у родну у Гучу и започела јединствен бизнис у Србији
27.09.2021 15:17 | 0 коментар(а)



Лучани - Пратећи светске трендове и актуелну епидемиолошку ситуацију, Данка Мудринић
Фото: РИНА

решила је да се из Београда врати у родну Гучу. Уз помоћ породице поново је отворила кафану својих родитеља која је и најстарија у овој варошици, али је заједно са пријатељима одлучила да покрене и нови посао, она је oдлучила да мирисе и укусе драгачевског краја спакује у конзерву али на потпуно нов и необичан начин.

"Традиционално припрељено без конзерванса, адитива, елмугатора и појачивача укуса наш производ се штити искучиво стерилизацијом на високој температури. Драгачевци си одлично прихватили нашу конзервирану храну. Кроз шалу кажу да сада увек имају спремљен ручак и да смо тако спасили многе бракове", рекла је за РИНУ, Данка Мудринић повратница из престонице.

Храна се припрема на исти начин као у домаћим кухињама, а циљ је да сви производи буду из драгачевског краја. Месо купују од локалног месара, а поврће од локалног мештана драгачевског краја", рекла је Данка.

Припрема је крајње једноставна, и довљно је око пет минута да све буде топло и свервирано, осим правих дмаћих масних специјалитета у Данкиним конзервама могу с енаћи веганска и посна јела.


"Ово је храна коју спремају наше маме и баке тако да овај драгачевски купус ништа се не раликује од оног који би пробали на Сабору трубача у Гучи или било где другде. За само севрирање конзерве потребно је неких пет минута, стави се у хладну воду и када прокључа охлади се и спремна за конзумирање и то јело ће бити као да сте га скували у шерпи", изјавила је Јована Стојановић, технолог.

Ипак да би се дошло до оваквих резултата било је потребно време јер су ови вредни и занимљиви људи били решени да квалитет буде приоритет.

"Било је потребно много анализа и провера до тога колико га и када треба кувати на колико степени. Имали смо проблем, нико овакав вид хране не спрема у Србији и региону јер је све прешло у индустријску производњу и то је наша разлика. Свако наше припремање хране креће сецкањем лука, запече се поврће, ништа од адитива не користимо", додао је Предраг Јовановић.

 

 

ГЗС/РИНА









Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


biznis guca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 









 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
060 5000 150, 032 347 001

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 108.778.803 посета
Тренутно на сајту: 77 посетилац(a)