Експонати „Муаре ефекат” у Парку знања 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Експонати „Муаре ефекат” у Парку знања
Trenutno na sajtu: 418       |       Podeli:
21.02.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Свечано потписивање Уговора између Регионалног центра за професионални развој запослених у образовања и Машинско саобраћајне школе

из Чачка биће сутра, 22. фебруара 2018. у 12:00 часова.

Уговор се односи на реализацију пројекта израде експоната "Муаре фекат" који ће обогатити понуду Парка знања и свакако допринети квалитетнијем учењу у овом простору. Машинско саобраћајна школа се јавила на Јавни позив Центра за промоцију науке, а за израду експоната у парковима науке и знања који се налазе при 12 центара за стручно усавршавање у Србији.

ЦПН је са 250.000 подржао Парк знања у Чачка, а од тога 182.448 динара планирано је Машинско саобраћајној школи за израду експоната - Муаре ефекат.

Муаре ефекат је из области оптичких феномена у оквиру које се преплићу физика, психологија и математика. Муаре ефекат представља визуелно искуство које се јавља када дође до преклапања два сета линија или тачака различитих димензија, углова, растојања. Назив потиче од француске речи која именује врсту свиле која има шаре светлих и тамних трака. Овај експонат ће бити деци свакако занимљив јер ће представљати перципирање светлих и тамних линија, а основни принцип је могућ преклапањем две површине које су перформиране у правилним интервалима.

Поред директора школе, Мирка Лазовића, пројектни тим чине и Драгиша Петковић, струковни специјалиста инжењер машинства и добитник бројних награда на Сајму учила за најбоља наставна средства и овогодишњи добитник Децембарске награде града Чачка;
Драгиша Теофиловић, машински инжењер; Драгомир Стефановић, дипломирани машински инжењер; Радоје Матијевић, машински инжењер.

Поред овог експоната, Парк знања ће у марту месецу бити обогаћен и експонатима за наставу хемије и психологије.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.500.389 посета
Тренутно на сајту: 417 посетилац(a)