Вакцинација против коронавируса могућа већ од септембра 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Вакцинација против коронавируса могућа већ од септембра
Trenutno na sajtu: 346       |       Podeli:
04.06.2020 | 0 коментар(а)



Ових дана очекују се резултати прве клиничке студије вакцине против вируса корона, а уколико се ефикасност покаже и у другој

и трећој фази које предстоје током лета, већ од септембра кренуће вакцинација, каже директор компаније Астра Зенеца за Србију Александар Трипковић.
Британски произвођач лекова потписао је уговор о партнерству са универзитетом Оксфорд који има дугогодишње искуство у развоју вакцина.
Трипковић је, на онлајн конференцији "Здравство у Србији после пандемије", рекао да је вакцина показала ефикасност на животињама - мишевима и мајмунима, и да се очекују резултати прве фазе клиничке студије.
"Улази се у другу и трећу фазу студије током лета, где ће бити тестирано више од 30.000 пацијената. Уколико се покаже ефикасност, већ од септембра кренуће вакцинација по редовној процедури", навео је Трипковић.
Према подацима Светске здравствене организације (СЗО) седам вакцина-кандидата су у првој или другој фази клиничких испитивања.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vakcina korona virus covid lecenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.360.087 посета
Тренутно на сајту: 347 посетилац(a)