Интензивни радови на Моравском коридору почињу крајем маја 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Интензивни радови на Моравском коридору почињу крајем маја
Trenutno na sajtu: 590       |       Podeli:
07.05.2020 | 0 коментар(а)



Интензивни радови на изградњи аутопута од Појата до Прељине почињу крајем марта, најавила је данас потпредседница

Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Она је одговарајући на питања новинара на Појатама рекла да се тренутно изводе геоистражни радови и да је камп код Крушевца већ потпуно спреман.

"Крајем маја можемо отићи заједно да обиђемо радове", рекла је Михајловићева

Истиче да је то један од најважнијих пројеката у земљи и да је сваког дана било око 100 радника ангажовано на прављењу кампа и на геостражним радовима.

"Обављамо разговоре сваке недеље и са представницима Бехтела и Енке и Коридора Србије, негде око 20. маја долази механизација, више од 250 комада тешке механизације. За сада нема померања рокова са њихове стране. Видећемо како ће то изгледати у месецима испред нас", навела је министарка.

Михајловићева додаје да су сви административни проблеми решени и да је у буџету обезбеђен новац.

Припремни радови су почели у децембру 2019, а радове изводи конзорцијум Бехтел-Енка.

Аутопут ће бити дуг 112 километара и повезаће три округа - Расински, Рашки и Моравички , с коридорима 10 и 11, односно пола милиона људи који живе у централној Србији.

Радови ће, како је раније најављено, трајати мање од четири године.

Најсавременији аутопут биће изграђен "на три Мораве", а у оквиру пројекта биће регулисана речна корита у дужини од 68 километара, постављени и телекомуникациони уређаји и први пут ће бити примењене нове технологије.

Изградња телекомуникационог коридора дуж аутопута подразумева најсавременије оптичке и дигиталне каблове, станице за бесплатан вај-фај интернет, најмодерније управљање саобраћајем на аутопуту, тзв. интелигентне транспортне системе и друго.

То је први дигитални аутопут у Србији који ће бити до сада најшири аутопут у земљи, односно од постојећих ће бити шири за укупно 1,6 метара.

Моравски коридор чиниће три деонице: Појате - Крушевац у дужини од 27,83 километра, Крушевац - Адрани у дужини 53,88 километара и Адрани - Мрчајевци - Прељина дужине 30,66 километара.

Аутопут се гради за максималну дозвољену брзину од 130 километара на час, а биће изграђено укупно 11 петљи и 130 осталих објеката, од чега 71 мост, 23 надвожњака, пет подвожњака и 31 пропуст.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


moravski koridor radovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.397.001 посета
Тренутно на сајту: 590 посетилац(a)