Ивањица на корак од увођења ванредне ситуације: град величине ораха дотукао малине a вода носила путеве 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Ивањица на корак од увођења ванредне ситуације: град величине ораха дотукао малине a вода носила путеве
Trenutno na sajtu: 419       |       Podeli:
17.06.2022 | 0 коментар(а)



Ивањица - Снажно олујно невреме праћено крупним градом поново је опустошило ивањички



крај. Цеви у градском језгру нису могле да приме огромну количину падавина за кратко време и вода се излила на улице, на којима је према речима очевидаца прави потоп. Највећа штета поново је причињена на путној инфраструктури.

"Ово невреме са собом носи веома тешке последице. Раније непогоде изазвале су велика оштећења, али сада су поједини путни правци буквално однети, као и прилази кућама. Још увек немамо информацију о броју одсечених села и домаћинстава. Сада се размишља о увођењу ванредне ситуцаије", рекао је за РИНУ Момчило Митровић, председник општине Ивањица.

Велика материјална штета поново је причињена на пољопривредним културама. Највише су страдали малињаци у којима је берба већ почела.

"Црни облак стигао је из правца Ариља и почело је страшно невреме. Јак ветар ломио је гране дрвећа и носио по путу, а град величине ораха обрао је воће пре берача. Чули смо да су дејствоваи противградни стрелци, вероватно су тако спречили још већу штету и катастрофу", кажу Ивањичани.

На територији општине Ариље нису забележене веће временске непогоде, а према речима председника општине Предрага Маслара, падала је само киша која није нанела већу материјалну штету.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica grad nevreme maline poplava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.891.720 посета
Тренутно на сајту: 419 посетилац(a)