Бела куга нам прети: Само за девет месеци Прибој изгубио скоро 300 становника 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Бела куга нам прети: Само за девет месеци Прибој изгубио скоро 300 становника
Trenutno na sajtu: 459       |       Podeli:
14.10.2021 | 1 коментар(а)



Прибој – Ако се наставе тренутни демографски трендови, Србија би до краја године
Општина Прибој фото: ГЗС

могла остати без једног града величине Смедерева, јер ће негативни природни прираштај износити око 64.000 становника, указују на то подаци Републичког завода за статистику. Само на основу негативног природног прираштаја, односно разлике између броја рођених и умрлих, општина Прибој је за првих 9 месеци ове године остала без 270 становника.

У првих девет месеци ове године преминуо је 371 Прибојац, говоре подаци општинске Матичне службе, што указује на то да је приметан пораст броја смртних случајева, ако узмемо у обзир да је за 12 месеци прошле године преминуло укупно 375 житеља ове средине.

Нажалост, иако је вакцинација у току, статистички подаци указују на то да број преминулих од последица корона вируса не стагнира, већ је напротив, у порасту. Подаци Завода за јавно здравље Ужице кажу да је од марта закључно са децембром прошле године, од последица инфекције корона вирусом преминуло четрдесетчетворо Прибојаца. С друге стране, за првих 6 месеци ове године, од корона вируса преминуло је 46 мушкараца и 31 жена, дакле укупно 77 лица, потврђено је медијима у ЗЗЈЗ Ужице.

Према подацима Патронажне службе Дома здравља, у Прибоју је у првих 9 месеци рођена 101 беба, што значи да је само на основу негативног природног прираштаја опстина Прибој од јануара до октобора остала без 270 становника.

На нивоу Србије, највећи пораст броја умрлих забележен је у београдском региону. У осталим регионима Србије морталитет је у просеку повећан за петину.

Kако се овако драматичан пораст смртности становништва доводи у везу с вирусом корона, демографи с правом страхују да ће септембар „срушити” црне рекорде. У Прибоју га је већ срушио, само од септембра у овој општини регистровано је 15 смртних случајева од последица корона вируса.

 

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIBOJ BELA KUGA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Pribojac

    Plus oni sto moraju da napuste Priboj zbog posla



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.493.256 посета
    Тренутно на сајту: 459 посетилац(a)