Од државе 65 милиона за нови лик Чачка 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Од државе 65 милиона за нови лик Чачка
Trenutno na sajtu: 527       |       Podeli:
16.10.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Већници града Чачка на данашњој седници усвојили су предлог ребаланса буџета и упутили га скупштини на усвајање,

а средства од око 65 милиона динара наменили за реконструкције болнице, центра града.

„Волео бих да сваког месеца радимо ребалас буџета и да добијамо 65 милиона динара из разних извора. Највише новца, односно 60 милиона смо добили из текуће буџетске резерве Републике Србије, док је 5.300.000 динара добијено од министарстава пољопривреде и културе“, рекао је Тодоровић.

Према његовим речима, Министарство пољопривреде је определимо 4.500.000 милиона динара за реконструкцију некатегорисане путеве, додајући да је једна компанија издвојила је средства за Установу за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју „Зрачак“.

„Одлуком је предвиђено да се 5.000.000 издвоји за чачанску болницу, односно реконструкцију породилишта и ангио сале, а 2.000.000 за комплетан елеборат за Слободну безцаринску зону. За комплетну изградњу Римског трга у центру су опредељена 33.187.000 динара, а 5.300.000 за реконструкцију степеништа и платоа осред Дома културе, односно простога где се налази библиотека“, рекао је Тодоровић.

Он каже да је за реконструкцију дела од Градског шеталишта до Градске рупе, односно део Пиварске улице издвојено 13.900.000, а 7.500.000 динара за реконструкцију расвете у центру града.

Када је реч о привредној зони у Прељини, Министарство привреде ће почетком наредне године издвојити 15.000.000 динара, колико је издвојио и град за трећу фазу радова, односно изградњу сервисне саобраћајнице од магистралног пута до постојећих штала коњичког клуба „Миленко Никшић“.

Тодоровић је изјавио и да је Министарство привреде расписало јавни позив за изградњу фискултурне сале између школе „1. новембар“ и установе „Зрачак“.

Већници су на данашњој седници усвојили узвештаје о раду предшколских установа „Радост“ и „Моје детињство“.

Тодоровић је изјавио да је разговарао са директорима наменских предузећа „Слобода“ и „Милан Благојевић - наменска“, додајући да је добио обећање да ће те две компаније издвојити по 3.000.000 динара за радове у Општој болници у Чачку.

„Извођачи су почели да раде реконструкцију породилишта и ангио сале, можда ће бити неких завршних радова који неће моћи да се финансирају, због чега ће нам тај новац значити“, рекао је Тодоровић.

Говорећи о конкурсу „Заједници заједно“, који је расписала Нафтна индустрија Србије, Тодоровић каже да је су одобрена три пројекта из Чачка и то: Спортског центра „Младост“ за теретану на отвореном у Љубићу (3.000.000 динара), Уније младих Чачка за уређење стазе за трчање у Парменцу (3.500.920) и Факултета техничких наука за унапређење енергетске ефикасности (1.499.080 динара).

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.195.792 посета
Тренутно на сајту: 528 посетилац(a)