Нешкодљиво уклоњено 13 паса луталица 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Нешкодљиво уклоњено 13 паса луталица
Trenutno na sajtu: 789       |       Podeli:
23.12.2016 | 0 коментар(а)



Ариље - На улицама Ариља појавио се велики број паса луталица па је било неопходно спровести акцију хуманог уклањања.



Запослени у предузећу “Наш Дом” из Пожеге уклонили су 13 паса код којих је ветеринарским прегледом утврђено да ниједан нема власника.

Комунални инспектор Милијанко Божовић је рекао да је у складу са законом о добробити животиња спроведена акција нешкодљивог уклањања паса на територији општине Ариље.

“Ангажовали смо овлашћену службу за нешкодљиво уклањање паса луталица са јавних површина, а посебно из школских дворишта, вртића и центра града. Акција је оцењена као успешна и уклоњено је укупно 13 паса луталица према којима се поступа хумано у складу са законом о добробити животиња”, рекао је Божовић.

Како се не би догодило да чипован пас који има власника заврши у кавезу након акције сви пси се прегледају у ветеринарској станици.

”Први пут је била и ветеринарска инспекција која је прегледала да ли су пси чиповани и уставовљено је да су у питању пси луталице. Апелујемо на грађане да своје псе држе везане да не би дошло до хватања њихових паса јер би у том случају морали да плаћају и прекршајне пријаве”, рекао је Божић.

Велики број паса луталица на улицама представља опасност за пролазнике и ове године је спроведено шест акција и уклоњено је више десетина паса луталица.

Опширније можете погледати у прилогу који је емитован у Дневнику западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.071.234 посета
Тренутно на сајту: 791 посетилац(a)