Приход гејминг индустрије у Србији скоро 100 милиона евра 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Приход гејминг индустрије у Србији скоро 100 милиона евра
Trenutno na sajtu: 559       |       Podeli:
29.11.2019 | 0 коментар(а)



Српска асоцијација индустрије видео игара (СГА) објавила је први званични извештај о гејминг индустрији Србије, у коме се,

између осталог, наводи да се укупна зарада у тој области у прошлој години кретала између 50 и 100 милиона евра.
Како наводе представници те асоцијације, извештај је само први корак ка добијању што јасније и прецизније слике о стању у српској гејминг индустрији.

У извештају се наводи да је прошле године у Србији направљено више од 70 видео игара и да је у овој индустрији запослено више од 1.500 људи. Најјачи центри су Београд и Нови Сад.

Најтраженије занимање у 2018. години било је програмер видео игара.

Председник СГА Никола Чавић наводи да је Србија сада на светској гејминг мапи позиционирана као једна од најатрактивнијих држава за производњу видео игара.

Од иновативних технологија које креирају дигитални људски лик, преко игара базираних на звуку за слепе и слабовиде играче, до глобално популарних мобилних игара, чланови СГА гурају границе светске гејминг индустрије, рекао је он.

СГА сада има 65 чланова од инди тимова, е-спорт компанија, ВФX студија до глобално признатих произвођача игара, наводи се у извештају који је синоћ представљен у Београду.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.514.291 посета
Тренутно на сајту: 559 посетилац(a)