Веће општине Лучани усвојило буџет за наредну годину и дало подршку здравственим радницима 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Веће општине Лучани усвојило буџет за наредну годину и дало подршку здравственим радницима
Trenutno na sajtu: 551       |       Podeli:
11.12.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - Oпштинско веће општине Лучани данас је одржало 56. седницу на којој је разматрало,
Илустрација, фото: ГЗС

између осталог, планове рада за наредну годину локалних и регионалних јавних предузећа и установа. Чланови Општинског већа су истакли да је реализација планираних активности општинских јавних предузећа и установа апсолутно условљена приливом средстава у општински буџет у наступајућој години, због чега су већници, на овој седници посебан акценат ставили на тачку дневног реда која се односи на утврђивање предлога одлуке о буџету општине Лучани за 2021. годину.

Планираним буџетом за наредну годину, због великог интересовања грађана за асфалтирање бројних путних праваца по свим месним заједницама, по моделу финансирања два према један, предвиђено је повећање износа средстава на 65 милиона динара. За комуналну хигијену ће се издвојити 48 милиона а за одржавање путне мреже општинских путева првог и другог реда, као и некатегорисаних путних праваца и санацију клизишта, биће издвојен 91 милион динара. Више новаца него до сада ће бити издвојено и за социјална давања, око 10,5 милиона динара.

Предлогом буџета за 2021. годину, за основно образовање ће се издвајити 69 милиона а за средње 34 милиона. Вртић ће бити финансиран са 86 милиона динара.

Од капиталних инвестиција очекује се коначни завршетак спортске хале у Лучанима, за коју се издваја 15 милиона а за завршетак спортског центра у Гучи 11 милиона динара. За завршетак канализационог система у Крстацу предвиђено је 12 милиона а за окончање радова на водоводу у Лисицама триипо милиона динара. За спорт ће бити издвојено 13 милиона а за верске заједнице триипо милиона динара. Буџетом је, такође предвиђена и изградња зграде МЗ Ђераћ у вредности од четири милиона.

Из буџета се посебно повећавају издавања за развој пољопривреде за 2021. годину и износиће 45 милиона динара, што је значајно повећање у односу на претходне године а имајући у виду да је 2017. за пољопривреду издвојено једва 16 милиона динара. Општину Лучани почетком наредне године очекује и реализација важног и великог пројекта реконструкције водовода у насељеном месту Лучани, заједно са магистралним водом Лучани – Пухово а чија је укупна вредност око 250 милиона динара. Планиран је и наставак улагања у општинске водотокове првог и другог реда у које је ове године, уз помоћ Владине канцеларије уложено 120 милиона динара. Наредне године, заједно са ЈП Путеви Србије, посебан акценат ће бити стављен и на улагања у путну инфраструктуру на читавој територији наше општине.

Општинско веће је усвојило предложени нацрт буџета за 2021. годину са уверењем да је буџет реално планиран и урађен по мери и потребама грађана општине Лучани. Овакав предлог буџета ће се наћи пред одборницима Скупштине општине, на седници која је планирана у петак, 18. децембра.

На данашњој седници, Општинско Веће и руководство општине Лучани су изразили посебну захвалност и подршку свим здравственим радницима и руководству Дома здравља Лучани, истичући да су они хероји нашег времена јер се већ девет месеци интензивно и континуирано боре за здравље сваког суграђанина а против пошасти која нас је задесила, корона вируса.

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani opstinsko vece budzet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.151.526 посета
Тренутно на сајту: 552 посетилац(a)