Реализација плана одбранe од поплава кључна тачка седнице Градског штаба за ванредне ситуације 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Реализација плана одбранe од поплава кључна тачка седнице Градског штаба за ванредне ситуације
Trenutno na sajtu: 483       |       Podeli:
25.02.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - На другој седници Градског штаба за ванредне ситуације утврђен је годишњи извештај о смањењу
Одржана друга седница Градског штаба за ванредне ситуације града Чачка, Фото: ГЗС

ризика од катастрофа и управљања ванредним ситуацијама, Градски штаб усвојио је извештај о свом раду за претходну годину, као и доношење новог плана рада за 2021.годину. Међу тачкама дневног реда био је и извештај реализације плана одбрана од поплава за воде другог реда, као и извештај о стању на нашим бранама којима управља град Чачак.

 Братисалв Зечевић, начелник Штаба за ванредне ситуације Чачка

„Ми морамо знати у каквом су стању ти водопривредни објекти, да ли су потребе неке санације и генрално да ли су у функцији. Затим разматрање клизишта,одрона и ерозија, посебно у Овчарско-кабларскј клисури која им је погодна, као и други брдско палнински предели. Ми на нашој територији имамо клизишта која ћемо у догледно време санирати”, рекао је Братисалв Зечевић, начелник Штаба за ванредне ситуације града Чачка.
Оно што је значајно, то је и обележавање 1.марта Међународног дана цивилне заштите, када ће се поделити захвалнице свима онима који су допринели развоју система Цивилне заштите.

„Ми смо у протеклој години поред дезинфекције, доставе хравне и обиласка предшколских установа и носили смо и боце са кисеоником до самих болесника, дакле константно смо као и доктори били у црвеним ковид зонама.Око 20 правних лица и припадника цивилне заштите у понедељак ће добити признања на свечаној седници Градског штаба за ванредне ситуације”, нагласио је Зечевић.

Међу тачкама дневног реда било је и активирање мера у борби против ковида, будући да расте број новозаражених и биће донета одлука о активирању превентивних и оперативних мера.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Druga sednica gradski stabb za vsnredne situacije usvajane izvestaja prosla godina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.832.104 посета
Тренутно на сајту: 484 посетилац(a)