Епидемија вируса корона изнедрила нове туристичке дестинације у Србији 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Епидемија вируса корона изнедрила нове туристичке дестинације у Србији
Trenutno na sajtu: 419       |       Podeli:
26.02.2021 | 0 коментар(а)



Љубовија – Корона вирус са собом је донео и једну добру ствар, а то је експанзија домаћег туризма и популарност локација
Фото: РИНА

које до сада нису биле на туристичкој мапи наше земље. Показатељ тога је и дуплиран број ноћења у етно-домаћинствима у општини Љубовија, преноси агенција РИНА.

Министарка Татјана Матић посетила општину Љубовија, фото: РИНА

„Очигледни су велики капацитети и потенцијали за даљи развој туризма, јако је значајна чињеница да су у току радови на изградњи ауто-пута од Шапца до Лознице, за који верујемо да ће значајно појачати саобраћај и прилив туриста до ове туристичке дестинације. Река Дрина и нетакнута Бобија само су неки од туристичких адута општине Љубовија, а ми као ресорно министарство пружићемо сву потребну подршку за даљи развој, како би постале препознате дестинације не само код нас, већ и у читавом региону“, изјавила је министарка Татјана Матић.

Министарство за трговину, туризам и телекомуникације до сада је уложило 32 милиона динара, пре свега за изградњу базена у Љубовији, и ове године на конкурсу који отворен биће подржан пројекат изградње аутокампа. Пројектна документација је завршена и очекује се скори почетак радова.

Министарка Татјана Матић посетила општину Љубовија, фото: РИНА

Министарка Матић је приликом посете општини Љубовија обишла и производно-туристички комплекс дестилерију, која производи воћне ракије у капацитету од 70.000 литара на годишњем нивоу, а свечано је отворила овај погон, а производи ове дестилерије биће пласирани на тржиште ЕУ.


РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


epidemija turizam ljubovija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.354.907 посета
Тренутно на сајту: 420 посетилац(a)