Тодоровић: На нама је да грађанима Чачка створимо бољу будућност 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Тодоровић: На нама је да грађанима Чачка створимо бољу будућност
Trenutno na sajtu: 486       |       Podeli:
05.12.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Градоначелник Чачка и председник Градског одбора СНС Чачак Милун Тодоровић синоћ је гостовао у емисији
Фото: ГЗС

„Градске теме“ и за ИНФО 24 причао о актуелним темама једног од најлепшег градова Србије.

"Чачак је у 2019. години наставио оне пројетке који су започети у 2018. години. Заиста сам поносан на библиотеку „Влаислав Петковић Дис“ коју смо успели да реконструишемо и да је отворимо ове године. То је нешто што је заиста капитално, не само за град Чачак већ за цео регион и то је највеће јавно читалаштво у Србији, на 3200м2 од 3 милиона еура које је град Чачак инвестирао. Поред библиотеке још многи други пројекти су успешно завршени, а међу њима је и фискултурна сала за особе са инвалидитетом. Такође смо прошле године започели градњу атлетског стадиона који ће бити завршен у децембру ове године", рекао је Тодоровић.

Kако градоначелник наводи, предвиђен је завршетак радова у Улици 10, како би се растеретио саобраћај у најужем градском језгру. Такође очекује се и изградња дела Синђелићеве улице, али и других делова града.

Ово године рекордни буџет Чачка од нешто више од 4,5 миларди динара обележио је 2019. годину као успешну што су и сами грађани осетили.

"Трудили смо се заиста, анкетирали смо грађане и сходно њиховим потребама расподели буџет, а радимо и ребаланс буџета. Мислим да се заиста боље живи", рекао је Тодоровић за ИНФО 24.

Начелник градске управе за финансије Зоран Тодосијевић истакао је да четврти пут рађена анкета грађана који су се обраћали граду за своје потребе.

"У задњих 15 година направили преко 10 спортских хала првенствено на сеоском подручју. Ми смо прва локална самоуправа која је вртић направила на сеоском подручју", рекао је Тодосијевић за ИНФО 24.

Град Чачак се може похвалити са добром и стабилном привредом, самим тим и са новим радним местима јер то је управо оно што грађанима даје ветар у леђа на бољу будућност.

"Очекује нас велика инвестиција нашег великог партенра који ће отворити фабрику на 43.000 м2 и много више Чачана ће се запослити. Пре три године и четири месеца било је 10.500 незапослених, а данас се тај број смањио на 6.500. Ми радимо и на развоју домаће привреде и пољопривреде у коју смо пуно инвестирали. Оно што је све обрадовало је и отварање аеродрома “Морава” за цивилне летове. Авион ће летети за Беч, а веома брзо и за Солун " ,рекао је први човек Чачка и додао да је највећа њихова борба, борба за нова радна места.

"Улажемо у инфраструктуру, ауто-путеве, уредили смо дошта речних корита и дошли смо до тога да смо сада безбедни што се тиче поплава", истакао је Тодоровић и напоменуо и да је улагано у предшколске установе, основне и средње школе као и у здравствене установе.

"да смо доста тога урадили што се тиче инфракструтуре, културе али и за најмлађе становнике", изјавио је Председник скупштине града Чачка Игор Трифуновић, али и додао да га брине што више не постоји конструктивна расправа на седницама јер се опозиција не појављује у скупштини.

"Својим непојављивањем хендикепирају грађање који су им дали своје поверење. Политичари морају да схвате да су ту због народа, а не због своје фотеље, публикације, лепог одела или лепог изгледа. Они су ту искључиво и једино због грађана. Морају да заступају њихове интересе. Мислим да су највише оштетили грађане који су им дали поверење. Грађањи ће их казнити на следећим изборима " ,рекао је градоначелик.

Да град Чачак подиже еколошку свет грађана потврдила је и помоћница градоначелника за екологију и заштиту животне средине Мирјана Ђоковић.

"По свим истраживањима град Чачак је град који је највише одмакао у примарној селекцији отпада када говоримо о збрињавању отпада са ове територије. Чачани на својој територији немају депонију", рекла је Мирјана Ђоковић.

Чачак је постао велики и озбиљан привредни центар у Србији, а оно што највише привлачи нове инвеститоре свакако је однос градске власти према њима.

"Заиста се трудимо да не правимо никакву разлику између домаћих и страних инвестирора", открио је Тодоровић.

"На нама је да грађанима пружимо боље услове, да могу да живе од свог поштеног рада, а ми ћемо да се боримо и у будућности", закључио је први човек Чачка Милун Тодоровић.


ГЗС / Инфо 24

 





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


todorovic cacak bolja buducnost

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.446.524 посета
Тренутно на сајту: 487 посетилац(a)