Ковачевић: Награде за запослене на првој линији фронта 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ковачевић: Награде за запослене на првој линији фронта
Trenutno na sajtu: 444       |       Podeli:
30.04.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Командант штаба за ванредне ситуације Дејан Ковачевић истакао је да ће запослени
Ковачевић најављује награде за запослене на првој линији фронта, Фото: ГЗС

који су добровољно били на првој линији фронта, бити награђени.
„У наредном периоду ћемо наградити све запослене који су добровољно били на првој линији фронта, пре свега мислим на запослене у Општинској управи који су помагали старим лицима и социјално угорженима, у ЈП за изградњу, хали “Бреза”, Музеју, Културном центру, свима који су све ове дане били пожртвовани, око поделе пакета помоћи“, рекао је Дејан Ковачевић, командант Штаба за ванредне ситуације.
„Предложићемо Јавном комуналном предузећу  Горњи Милановац да се награде сви радници који су радили готово 24 сата на одвожењу смећа и на одржавању хигијена града”, каже Ковачевић и додаје „Још једна препорука за ово предузеће, односи се на 54 закупца тезги на свим пијацама, је да донесу одлуку о отпису закупнине за месец април. Доношењем ове одлуке ЈКП ће умањити свој приход ове године за око 400 хиљаде динара али сматрамо да је коректна одлука обзиром да закупци нису могле користити услуге овог предузећа обзиром да пијаце нису радиле“, закључио је Дејан Ковачевић.
Када је у питању отпис такси за закуп јавних простора за баште локала, истицања фирми и слично, Ковачевић каже да ће Влада Републике Србије изаћи са пакетом мера које ће предложити локалним самоуправама., свакако се размишља у том правцу али се мора извршити анализа утицаја мера  на буџет . Он је подсетио да је Влада већ донела озбиљан пакет мера помоћи свим привредницима, па и мањим радњама , да могу да аплицирају за минималну зараду од 30.000 динара што је велика помоћ за све који нису могли да раде у време пандемије.
„Ми ћемо свакако имати одређено умањење у буџету за ову годину. Ребаланс ће се радити после избора, не очекујемо велико умањење јер је доста компанија у граду радило, а  чешће у буџету више од  50% је управо од пореза на зараде”, рекао је Ковачевић и додао да ће се ревидирати неке мање инвестиције ,а све веће одрадити. Мора се сачекати крај ванредног стања јер се не може отписивати нешто што се не зна до када ће трајати, закључио је Ковачевић.
 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kovacevic gornji milanovac nagrade yaposleni pomoc

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.507.388 посета
Тренутно на сајту: 443 посетилац(a)