Вулин: Кад нам ЕУ већ није послала вакцине, није морала ни амандмане на извештај 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Вулин: Кад нам ЕУ већ није послала вакцине, није морала ни амандмане на извештај
Trenutno na sajtu: 539       |       Podeli:
21.02.2021 | 0 коментар(а)



Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин критиковао је ЕУ због амандмана, којима се од Београда захтева
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, фото: ГЗС, илустрација

решавање више афера, наводећи да Србију према Унији привлачи економија, а да је од ње одбија политика.

Поводом садржаја предложених амандмана на извештај посланика Европског парламента Владимира Билчика о Србији, којима се, између осталог, тражи решавање афера Крушик, Јовањица и Телеком Србија и случаја Савамала, Вулин је навео да „посланици ЕУ ако већ нису могли или нису хтели да пошаљу Србији вакцине, нису морали да јој шаљу ни амандмане“, пренео је Покрет социјалиста, на чијем је челу министар полиције.

„Пошто сте медицинску опрему и вакцине сачували за себе, молим Европљане да своје политичке ставове, притиске на наше правосуђе и лицемерје, такође задрже за себе. Ако не можете да нам дате оно што нам треба, слободно сачувајте оно што нам ни мало није потребно“, навео је Вулин.

У амандманима на Билчиков извештај наводи се и да Србија треба да постигне резултате у борби против организованог криминала и корупције и да осуди нападе и говор мржње којима су у Скупштини Србије изложени политички противници, независни интелектуалци и новинари.Председник Србије Александар Вучић изјавио је раније да је држава разрешила „аферу Јовањица“ тако што је похапсила одговорне и поручио европским званичницима да не могу, како је казао, „лажима да остварују политички профит, па макар били из Европског парламента“. Додао је да афера нема и да не може афера да се гледа као кад се „појаве двојица па измишљају, а онда изгубе на суду“.

О амандманима и Билчиковом извештају у целини Спољнополитички одбор ЕП ће гласати 23. фебруара. Посланици ЕП ће о извештају гласати 24. и 25. марта на пленарном заседању.

ГЗС/ Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vulin vakcine

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.107.186 посета
Тренутно на сајту: 540 посетилац(a)