ПИК Опленац обележева јубилеј и представља нова вина 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
ПИК Опленац обележева јубилеј и представља нова вина
Trenutno na sajtu: 363       |       Podeli:
20.04.2016 | 0 коментар(а)



Топола - Винарија ПИК Опленац, обележиће у суботу 60. година постојања, а том приликом биће представљена линију светлих вина "Вила" са интензивним укусима и

мирисима различитих сорти грожђа, суво вино укуса свежих вишања и трешањи "Вила розе", као и црвена вина "Трон" и "Монарх".

Поштујући традицију и природне карактеристике земљишта Опленачког виногорја , винарија ПИК Опленац, уводи нову технологију прављења квалитетних вина.

Ова винарија је 1948. године почела да исписују странице историје виноградарства, када је основан колектив предузећа за откуп и промет алкохолних пића Опленац. Каснијом изградњом Новог подрума, пословањем у склопу предузећа Навип" Опленац - Топола и припајањем Пољопривредног добра Опленац, ПИК Опленац је у свом поседу имала на старању близу 700 хектара обрадивих површина.

До почетка 90-тих година капацитетима и прерадом ПИК Опленац је био у самом врху на тадашњем тржишту Југославије, са палетом производа Рајнски ризлинг, Смедеревка, Црни бургундац, Златна опленка, Опленачки црни бисер, Шљивовица, Комовица, Леони као и многи други чувени производи овог предузећа.

Уговором закљученим средином 2014 године, ПИК Опленац је постао приватно власништво. Својим рукама, више од 850 радника у подрумима подно Опленца оставили су своја искуства прављења вина.

У вили Опленац на обали Јадранског мора, започете су нове прице ПИК Опленца. Руже ветрова и мирис мора спојени су с љубављу с укусима питког вина. Обриси старог тунела који се налазио у вили Опленац сада одишу старим вином. Тунел је сада подрум вина и тиме му је враћена функција, али у далеко већем сјају...

Спајањем животних прича садашњих власника, винарија ПИК Опленац спаја традицију и историју Србије, Русије и Црне Горе. Винарија је задржала своју примарну делатност - производња вина од грожђа, са тенденцијом ширења делатности у области прехрамбене индустрије. Традиционални обриси винарије су задржани и унапређени кроз нове архитектонске и грађевинске захвате, односно реконструкцију и инвестиционо улагање у опрему и инфраструктуру.

Највећи део грађевинског материјала обрађен је, модернизован и као такав опет има улогу у ентеријеру и екстеријеру винарије, а која сада располаже најсавременијом опремом француских и италијанских произвођача са циљем повећања садашњих капацитета и ширења производње ексклузивних вина врхунског квалитета.

Спајање природних благодети Опленачког виногорја и структуре земљишта, винарија ПИК Опленац претаче у краљевско пиће - вино. У фази припреме је више од 50 хектара младих засада различитих сорти грожђа, као и проширење делатности у облику фарме и фабрика за производњу сокова, уља, брикета и пелета. Ради очувања околине, мислећи на екологију, винарија таквом додатном производњом неће имати отпадне материје.

Филозофија винарије јесте да прати модерне трендове и осавремени вински туризам. Поред производње ексклузивних вина винарија, представља и музеј, галерија слика и статуа које красе ентеријер. Изградњом луксузних угоститељских објеката, појединцима и породицама који посете винарију жели да се приушти природна атмосфера у којој могу провести и вишедневни одмор.

Својим постојањем ПИК Опленац има идеју да културолошки употпуни садржај Опленачког поднебља. Своје аутентичне идеје жели да пренесе на осећаје које има пилике да осети сваки добродошли посетилац винарије. Своју причу у винарији причају врхунска вина, уметничке слике и статуе које красе сам амбијент. Организовање винских посета , тематских вечери свакако су део филозофије винарије ПИК Опленац.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.136.896 посета
Тренутно на сајту: 362 посетилац(a)