Мештани Петловца страхују од заразе 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Мештани Петловца страхују од заразе
Trenutno na sajtu: 360       |       Podeli:
02.02.2020 | 0 коментар(а)



Нова Варош – Кроз нововарошко насеље Петловац претходних дана су улицама текли крвави потоци и шири се несносан смрад
Крвави потоци теку кроз Петловац, фото: РИНА

због зачепљења и изливања фекалног колектора, а мештани кажу да сада страхују и од заразе. Међутим, ово није први пут да се Петловчани суочавају са овим проблемом јер како кажу, врло често се дешава да фекални колектор зачепи и прелива. Одговорност се за сада пребације као врућ кромпир, јер у ЈКП “3. септембар” истичу да нису криви за овакву ситуацију и да је проблем настао прикључењем кланице на канализациони систем.

 

“Због количине отпада, шахта која на себи има решетке зачепи и не дозвољава да тај садржај који се баци горе код кланице уопште дође до путокса. На тај начин се униште пупме које служе за препумпвање отпадних вода од путокса даље ка Браношевцу”, рекла је за РИНУ, Сузана Шуљагић, директорка ЈКП “3. септембар”.

 Сузана Шуљагић, фото: РИНА

Са друге стране, у кланици тврде да сав отпад деле на три категорије и да у канализацији заврши само пречишћена крв.

 

“Конфиксат прве категорије иде на хранилиште белоглавог супа, затим конфиксат друге категорије су кости које иду на кафилерију где се спаљују и уништавају, а трећи конфиксат је крв која има своју шахту и пречишћиваче и иде у колектор отпадних вода”, изјавио је власник кланице Предраг Василић.

 Предраг Василић, фото: РИНА

И док се кривица пребацује са једних на других, мештани и даље испаштају, јер на кући од смрада не могу отворити прозоре.

 

“Кад је овако на ниским темепратурама, можете замислити како је лети. Имам двоје мале деце и ако се овај проблем ускоро не реши једном заувек, бићу принуђен да напустим Петловац и продам кућу”, каже мештанин Вук Шапоњић.

 Вук Шапоњић, фото: РИНА

А док се не пронађе адекватно решење за овај проблем, крвави потоци наставиће да се уливају у језеро Златар које је део Специјалног резервата природе Увац.

 

ГЗС/ РИНА

Фекални колектор често прелива, фото: РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


petlovac krv potok zaraza

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.383.213 посета
Тренутно на сајту: 359 посетилац(a)