Након светских позорница, познати словеначки бенд Терра Фолк стиже на Сабор виолиниста у Прањане, ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО СВИРАЈУ МОРАВАЦ 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Након светских позорница, познати словеначки бенд Терра Фолк стиже на Сабор виолиниста у Прањане, ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО СВИРАЈУ МОРАВАЦ
Trenutno na sajtu: 320       |       Podeli:
27.07.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац / Прањани – Они су добитници престижне “BBC WORLD MUSIC AWARD” и 16. августа стижу



у Прањане да подрже први Сабор виолиниста у Србији! Словеначки бенд “ТЕRRA FOLK” познат широм света по својим феноменалним извођењима у нашу земљу стиже први пут, а ово је главни разлог.

“У нашем музичком стварању српска виолина нам је увек била изазов. Изузетна је идеја да се одржи Сабор виолиниста, мислим да ће се ту појавити одлични таленти и нећемо пропустити прилику да разменимо контакте и успоставимо сарадњу са најбољима”, рекао је Бојан Цветрежник.

Бенд “Террафолк” постоји од 1999. године, њихова музика укорењена је у фолк, али неки од чланова бенда студирају бугарску, келтску, француску, шведску, америчку виолину уз класику и џез, па се у свом музицирању ослањају на различите стилове.

“Стално истражујемо и учимо нове ствари, спремни смо да поделимо своје знање са другима, али и да научимо. Некада смо виолину учили од покојног Добрице Васића и желимо да наша знања кад је српска виолина у питању, проширујемо и даље. Приметили смо изванредног виолинисту Момира Јовановића, а на својим наступима увек свирамо и Шишићева кола”, каже Бојан који је у Енглеској неко време чак предавао виолинску технику.

Овај бенд увек је пробијао границе, класику спајају са народним звуцима, али нису се либили ни да на виолоинама одсвирају “хеви метал” нумере, на шта је публика остала без текста.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.378.671 посета
Тренутно на сајту: 321 посетилац(a)