Млада бродарка са Увца 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Млада бродарка са Увца
Trenutno na sajtu: 482       |       Podeli:
31.10.2017 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Док се многи расправљају о томе да ли имена свих занимања треба да имају и мушки и женски род,

једна жена одлучила је да разбије неке предрасуде узимајући кормило у своје руке.

Катарина Виторовић за сада је једина Нововарошанка која има возачку дозволу Б категорије за возила и за чамце. Због тога је одустала од селидбе у већи град, купила чамац и почела да се бави послом који је, традиционално, сматран „мушким“.

„Ја сам разбила те предрасуде, тако да сам доказала да може да буде и женски. На самом почетку било је јако тешко, као што знате, код нас је овде сујета нешто што је изражена особина“, каже Катарина.

Ипак, њен пословни партнер заслужан је што је Катарина одустала од селидбе и сада броди језером.

„Ово је баш тај доказ да млади, и девојке и момци могу да се укључе у све. Значи за све посла има, само треба да уложе свој максимум“, каже Дејан Војиновић, управљач чамца на Увцу.

Због све већег броја страних туриста Дејан је схватио да ће му бити неопходан неко ко зна енглески језик. Међутим, Катарина је постала права атракција.

„Било је доста брачних понуда, морам сад да сузим круг. Имам времена до зиме. Али генерално туристи су одушевљени, пре свега велика подршка од женске популације“, наводи Катарина.

Од априла, па док ћудљива јесен дозволи у вожњи језером уживају туристи, међу којима је све више странаца.

„Ја идем у Канаду сваке године. Сваке зиме сам тамо пет, шест месеци. Оно је нешто сасвим друго, ово је наше домаће, наша лепота“, каже Милица Живковић из Бечеја.

„Радим за грчки путописни магазин. Открио сам да је до Србије лако стићи. А поред природних лепота, за разлику од Немачке, Француске или Енглеске, људи са Балкана су ближи Грцима због сличног менталитета“, каже Артин Каракасијан, новинар из Грчке.

Књига утисака само говори у прилог томе да су домаћи и страни туристи одушевљени гостољубивошћу срдачних људи, по којој се овај део западне Србије разликује од остатка света.

 

РТС, Предраг Стојковић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.428.869 посета
Тренутно на сајту: 482 посетилац(a)