Бесплатана аутоседишта за 80 малишана 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Бесплатана аутоседишта за 80 малишана
Trenutno na sajtu: 618       |       Podeli:
16.03.2019 | 0 коментар(а)



Чајетина - Савет за безбедност саобраћаја општине Чајетина је на основу јавног конкурса

објављеног 11. фебруара, у великој сали Скупштине општине поделио бесплатна ауто седишта родитељима деце рођене у 2018. години. Овом приликом реализована je и едукација о правилном коришћењу седишта коју су вршили Агенција за безбедност саобраћаја РС и Центар за промоцију безбедности саобраћаја из Новог Сада. У име општине Чајетина, председник СО Милоје Рајовић пожелео је родитељима добродошлицу изразивши наду да ће се овим поводом поново сретати.

Савет за безбедност саобраћаја општине Чајетина је у новембру прошле године поделио 40 ауто седишта , а данас су, у наставку ове акције, обезбедили још 80 седишта обухвативши тиме сву децу рођену 2018. године. Замисао Савета је да деци од рођења па надаље уграде правилан однос према саобраћају и саобраћајној култури.

„Оно што посебно наглашавамо: активност није само у дељењу ауто седишта. Ми смо овом приликом, као и прошли пут, обезбедили неопходну едукацију о правилном коришћењу ауто седишта. Јер, статистика показује да око 60 % родитеља користе седишта за превоз деце, али оно што је нарочито погубно јесте то да га 90 %њих користи неправилно“, наглашава Срђан Радовић из Савета за безбедност саобраћаја општине Чајетина.

О важности ауто-седишта и њиховом правилном коришћењу говорили су гости из Центар за промоцију безбедности саобраћаја из Новог Сада.

„Пре свега вам се обраћам као родитељ родитељу; једина разлика је , у односу на вас, та што због природе свог посла се свакодневно уверавам у то колико су битни појасеви и ауто седишта и колико би мање жртава на нашим путевима било када би људи у већој мери их користили, и то на правилан начин“, каже Маријана Јовановић из Центар за промоцију безбедности саобраћаја. „Главни задаталк и појасева и ауто седишта је да, ако дође до саобраћајне незгоде, ублаже последице. И ту заиста чуда чине, уколико се правилно користе.“

Општина Чајетина сваке године издваја разне подстицаје како би олакшала живот својим суграђанима, а ту спадају и веома значајни подстицаји за прво, друго, треће и четврто рођено дете. Са том политиком ће се кроз разне видове наставити и даље.

„Ми смо, заједно са Агенцијом за безбедност саобраћаја РС и са нашим људима запосленим у општини Чајетина, успели да обезбедимо додатна средства кроз наш буџет, да обезбедимо седишта за сву децу. Пре свега смо поносни што се број становника у нашој општини увећава из године у годину, што значи да смо једна пожељна општина за живот и рад“, нагласио је овом приликом Милоје Рајовић, председник СО Чајетина.

Након презентације о правилној употреби седишта за децу, родитељима су она свечано и уручена. Овај потез Општине и Савета свакако их је обрадовао помогавши им да безболније реше ову ставку кућног буџета. Такође су овом приликом упознати и са чињеницом да су чланови Савета за безбедност саобраћаја обучени да буду саветници у коришћењу ауто седишта и да их сви заинтересовани родитељи могу по потреби контактирати преко њихове фејсбук странице .

 

Златибор прес / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina autosedisat podela deca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.503.162 посета
Тренутно на сајту: 619 посетилац(a)