Велики прилив пацијената – ангажују се додатни капацитети, лекари и даље траже оштрије мере 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Велики прилив пацијената – ангажују се додатни капацитети, лекари и даље траже оштрије мере
Trenutno na sajtu: 607       |       Podeli:
09.03.2021 | 0 коментар(а)



Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 489.530 особа, а забележено је 4.579 смртних случајева,
Велики прилив пацијената – ангажују се додатни капацитети, лекари и даље траже оштрије мере, Фото: РИНА

показују подаци са сајта covid19.rs.
У земљи је због заразе коронавирусом, према последњим подацима, 4.237 хоспитализованих пацијената, док се 176 особа налазе на респираторима.
Према последњем пресеку, још 17 пацијената преминуло је од ковида 19 . Коронавирус је регистрован код још 4.091 особе, од 13.596 тестираних.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон рекао је за РТС да се епидемијска ситуација погоршава. Нагласио је да је медицински део Кризног штаба давно заузео своје позиције и став да на најмање седам дана треба увести мере какве су важиле за викенд.

Што се тиче седнице Кризног штаба, чије се одржавање очекивало данас, Кон је рекао да је она одложена. "Одложен је Кризни штаб, то је истина. Зашто је одложено, ја тренутно немам одговор", напоменуо је Кон.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић изјавио је да је неопходно још једно скраћење радног времена на недељу дана и још један викенд без кафића и ресторана.

Вакцинација и избегавање контаката су једино битни, рекао је директор Инфективне клинике Горан Стевановић, после састанка министра Златибора Лончара са директорима ковид болница.

Србија и даље међу водећим земљама по стопи вакцинације

У Србији су, према најновијим подацима владе, до сада дато 1.704.790 доза вакцине против корона вируса, а 623.424 особе примиле су и другу дозу.
Србија је убедљиво прва у региону по броју вакцинисаних на милион становника, а следе Мађарска, Словенија, Румунија, Хрватска, Бугарска, Албанија и Црна Гора.
Србија је убедљиво прва у региону и по броју датих других доза на милион становника, а следе Румунија, Мађарска, Словенија, Хрватска, Бугарска и Албанија.

Према укупном броју вакцинација, Србија је друга у региону, после Румуније.

Када је реч о броју вакцинација на милион становника, Србија је на седмом месту у свету - после Израела, Сејшела, Уједињених Арапских Емирата, Велике Британије, САД и Малдива, а друга у Европи, после Велике Британије.

По броју оних који су добили другу дозу вакцине на милион становника, Србија је прва у Европи, а када је реч о броју ревакцинација на милион становника у свету, Србија је на шестом месту, после Израела, Сејшела, Уједињених Арапских Емирата, Бахреина и САД.

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


korona virus statistika epidemioloska slik situacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.319.372 посета
Тренутно на сајту: 608 посетилац(a)