Недимовић отворио 15. Купусијаду 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Недимовић отворио 15. Купусијаду
Trenutno na sajtu: 336       |       Podeli:
16.09.2017 | 0 коментар(а)



Мрчајевци – Уз химну “Мрчајевци, моје родно село” свечано је отворена петнаеста по реду Купусијада.

Највеће такмичење у прављењу традиоционалног свадбарско купуса ове године окупило је рекордан број посетилаца, а отварању је присуствовао и министар пољопривреде Бранислав Недимовић, подсећајући да за мрчајевачку Купусијаду сви знају.

“Ја сам из Срема, из Војводине, али и ја и сви из моје околине упознати су са одликама Купусијаде, што значи да је заиста заживела у нашем народу. Највећа предност ове манифестације јесте њен циљ у очувању српске традиције и то је оно чему сви морамо да тежимо”, нагласио је Недимовић.

Бранислав Недимовић и Милун Тодоровић на отварању Купусијаде, фото: Глас западне Србије

На бини у Мрчајевцима сплет песама отпевала је и легенда бивше Југославије, Оливера Катарина, којој је овом приликом уручена повеља почасног грађанина.

“Не могу да опишем своје задовољство. Ја волим свој народ и ово признање ми је важније од свих иностраних које сам до сад добила у белом свету”, изјавила је позната уметница.

Оливера Катарина, фото: Глас западне Србије

Градоначелник Чачка, Милун Тодоровић, исказао је битност Купусијаде за цео чачански крај, јер доприноси развоју туризма, али и већ поменутом очувању традиције.

“У време кад се све више отуђујуемо једни од других, веома је битно да се чешће окупљамо и дружимо . Купусијада је одличан начин на који можемо да вратимо старе вредности бар на кратко. Такмичирима који праве проверено најбољи купус бих пожелео пуно успеха у сутрашњем такмичењу, а свим посетиоцима добар апетит”, нагласио је Тодоровић.

Рекордна посета на 15. Куписијади, фото: Глас западне Србије

Сви посетиоци могли су да уживају у богатом културно уметничком програму, а на централној бини одржан је и фестивал народне музке под називом “Бисерно вече над распеваним Мрчајевцима”.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.260.735 посета
Тренутно на сајту: 337 посетилац(a)