Лед обрао грожђе 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Лед обрао грожђе
Trenutno na sajtu: 887       |       Podeli:
19.08.2017 | 0 коментар(а)



Винча (Топола) – Прва аутоматска противградна станица, која је 10. фебруара прошле године отворена умало није и сама настрадала од града

који у ово питомо и воћем богато село пао у суботу 12. августа. Станица је због небриге државе, а кога другог, од општине Топола до Немањине 11 у Београду, зарасла у коров не испаливши ниједну ракету у небеса.

Њена изградња и опремање коштало је 60.000 евра.

Постављена је да штити око 12.000 хектара под разним воћем и виноградима, а није испалила нити једну ракету. Штете појединих домаћина у Винчи на бресквама, нектаринама, јабукама, шљивама и дозрелим гроздовима високосортних чокота двоструко су веће од самог улагања у ту инвестицију.

Инвестицију која је „промашила” све а нарочито градоносне облаке.

Цена једне ракете је око 300 евра. Воћари Винче, Пласковца, околних села и заселака покушали су да добровољним прилозима купе коју десетину ракета, али то је није било довољно. Зато воћари Винче питају с правом – има ли у овој земљи државе која треба да се стара о заштити својих пољопривредних произвођача. Куну и небо и земљу, питају да ли је главна функција државе да им разрезује порезе, против којих они немају ништа, али када роди и здрав берићет дође до руке.

Скуп је данак небриге која се понавља из године у годину у овом питомом крају. Пре два дана пострадала села је обишла општинска комисија за процену штете и утврдила да је цех овог леда који је просуло небо већи од 354 милиона динара. После ове прелиминарне процене и појединачне пријаве сељаци ће моћи да предају у општинском одељењу за пољопривреду.

Тек када се до краја буду сагледале све размере штете видеће се колико је јефтина противградна ракета од 300 евра.

Извор: Политика, С. Костић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.049.163 посета
Тренутно на сајту: 888 посетилац(a)