Чачанска ноћ музеја у четири установе 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Чачанска ноћ музеја у четири установе
Trenutno na sajtu: 603       |       Podeli:
14.05.2015 | 0 коментар(а)



Чачак – По дванаести пут у Чачку биће одржана манифестација Ноћ музеја у суботу, 16. маја од 17 до 01 часова

у четири установе културе. Уметничка галерија Надежда Петровић понудиће посетиоцима изложбу „Надежда Петровић 1915 – 2015“ којом је почело обележавање 100 година од смрти наше знамените сликарке. Поставку сачињавају њене слике из збирке ове галерије, штампани документи, писма и репродукције дела из периода балканских и Првог светског рата. У току Ноћи музеја организована су стручна вођења на сваких сат времена. Такође, на тераси установе биће представљене биографске приче из живота ове сликарке под називом „Са Надеждом кроз време – кратки драмски комади“.


У галерији Рисим на централном простору биће постављене слике из спомен збирке Богића Рисимовића Рисима, а од 17 до 22 сата одржаће се ПУЗЗЛЕС – едукативна наградна игра за децу, а затим и пројекција филма „Со земље“. У сутеренском изложбеном простору налазиће се изложба графика и цртежа Ане Продановић „Процеси у природи“.


Дом културе представиће изложбу омота лп плоча из колекције Горана Живановића под називом „Упркос свему“, а од 21 до 01 часова музичка састав „Де Факто“ ће изводити песме група и солиста чији су албуми представљени. У ликовном салону може се видети поставка слика Велизара Кристића, а у горњем холу „Блуз мемори“, изложба блуз плаката.


У Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис“ у периоду од 19 до 21 сати на дечјем одељењу биће пројекција филмова за децу и читање бајки, док ће на одељењу за одрасле читаоце од 21 час бити одржана промоција документарних филмова о Дису и архитекти Михаилу Митровићу. У Ноћи музеја упис нових чланова у ову установу биће јефтинији за 50%.


У галерији Међуопштинског историјског архива посетиоци могу погледати збирку „Личности и потписи, аутографи познатих личности архива Југославије“. Сабрано је 156 аутографа личних потписа истакнутих људи повезаних са историјом Југославије предратног и послератног периода. Први потпис и фотографија на овој изложби припада Петру I Карађорђевићу, последњем краљу Србије и првом владару новоформиране Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, преко европских и светских владара до последњег Герхарда Шредера, немачког канцелара.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Рекламирајте се на порталу Гласа западне Србије

Телефон: 032 347 001 | Мејл: redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.121.975 посета
Тренутно на сајту: 603 посетилац(a)