Потписан уговор за саобраћајницу између две престонице 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Потписан уговор за саобраћајницу између две престонице
Trenutno na sajtu: 627       |       Podeli:
20.12.2018 | 0 коментар(а)



Комерцијални уговор за пројектовање и изградњу деонице пута Београд - Сарајево у вредности од 250 милиона евра

потписан је у среду у Београду. То је први корак ка изградњи ауто-пута између две престонице. Следеће године очекује се потписивање финансијског уговора, а 2020. почетак радова.

Уговор су потписали Зорана Михајловић, министарка саобраћаја, Зоран Дробњак, в. д. директора "Путеви Србије", и Емрулах Туранли, председник турске компаније "Ташјапи", која ће бити задужена за изградњу овог ауто-пута.

Ауто-пут Београд - Сарајево градиће се у две трасе, које на територији Србије обухватају деонице Сремска Рача - Кузмин, дужине 17 километара, и Пожега - Ужице - Котроман, дужине 60 километара. Укупна вредност изградње обе деонице на територији Србије је 1,05 милијарди евра. Од тога је 220 милиона евра вредност деонице Сремска Рача - Кузмин, а 830 милиона евра деоница Пожега – Котроман.

Вредност комерцијалног уговора за пројектовање и изградњу деоница ауто-пута Београд - Сарајево је 250 милиона евра, а обухвата израду плана детаљне регулације, пројеката и извођења радова на изградњи ауто-пута Сремска Рача - Кузмин (са мостом преко Саве) и израду пројекта за деоницу Пожега - Котроман.

Министарка Михајловић је у среду у Влади Србије рекла да Турска и Србија имају добре економске и билатералне односе и да је заједнички интерес обеју земаља да се развијају, пре свега у циљу стабилности региона. Како је навела, добри односи између двојице председника Александра Вучића и Реџепа Тајипа Ердогана резултирали су различитим пројектима и споразумима.

- Трговински односи Србије и Турске бележе значајан раст. Обим трговине у 2017. години износио је близу милијарду евра, што је четири пута више него 2009. - указала је Михајловићева. - За десет месеци ове године размена је износила 850 милиона евра, а план је да се она повећа на више од две милијарде евра.

Ауто-пут Београд - Сарајево је први ауто-пут који ће директно повезати Србију и Босну и Херцеговину. Ова саобраћајница повезиваће и Србију са Републиком Српском, а од великог је значаја и за повезивање у региону.

ГЗС / В. Новости

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


autoput beograd sarajevo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.181.869 посета
Тренутно на сајту: 628 посетилац(a)