Унапређење сарадње факултета, привреде и локалне самоуправе 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Унапређење сарадње факултета, привреде и локалне самоуправе
Trenutno na sajtu: 729       |       Podeli:
02.02.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Градоначелник Чачка Милун Тодоровић са својим сарадницима уприличио је састанак са ректором Универзитета у Крагујевцу

проф. др Ненадом Филиповићем, проректором проф. др Драганом Ђурчићем, деканима чачанских факултета проф. др Данијелом Милошевић и проф. др Томом Милошевићем и председником општине Врњачка Бања Бобаном Ђуровићем, на коме се разговарало о унапређивању сарадње установа високог образовања, привреде и локалне самоуправе са циљем да се што бољим и ефикаснијим образовањем кадрова одговори на захтеве различитих привредних делатности не само у Чачку већ и у градовима у окружењу.

Поред великих инфраструктурних пројеката за потребе средњег и високог образовања у академској четврти Чачка изграђених у претходних неколико година, приоритет је, како је на састанку речено, чврста веза образовних установа и привредника која се првенствено огледа у спремности средњих школа и факултета да одговоре на захтеве привреде образовањем што квалитетнијих кадрова.

„Изградњом објекта Музичке школе, Ученичког дома, проширивањем смештајног капацитета Студентског дома, иновирањем образовних профила у средњим стручним школама и на факултетима, створени су одлични услови за средњошколаце и студенате, а наш приоритет ће бити дуално образовање усаглашено са знањима и вештинама која су потребна привреди”, рекао је Тодоровић.

Ректор крагујевачког Универзитета професор Филиповић захвалио је граду Чачку на подршци установама високог образовања рекавши да је Факултет техничких наука у Чачку према броју студената најбројнији факултет на Универзитету у Крагујевцу. Ректор је најавио реализацију иницијативе Универзитета да се формирају Савети послодаваца у свим градовима у којима су факултети овог Универзитета.
Председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић известио је о потенцијалима Врњачке Бање и подршци те локалне самоуправе најмлађем факултету Универзитету у Крагујевцу. Ђуровић је потврдио да ће општина Врњачка Бања помоћи да се реализују заједничке идеје Факултета техничких наука у Чачку и Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи.

Декан Факултета техничких наука у Чачку проф. др Данијела Милошевић је истакла је спремност чачанског Факултета да учествује у реализацији нових студијских програма у партнерству са другим факултетима. Декан Милошевић говорила је о новоакредитованим студијским програмима основних академских студија и похвалила сарадњу Факултета са привредницима.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


saradnja fakulteta privrede cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.083.613 посета
Тренутно на сајту: 728 посетилац(a)