За адаптацију старе школе „Алекса Дејовић“ у Севојну 15,5 милиона динара 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
За адаптацију старе школе „Алекса Дејовић“ у Севојну 15,5 милиона динара
Trenutno na sajtu: 402       |       Podeli:
20.04.2018 | 0 коментар(а)



Севојно - Министар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бранко

Ружић и градоначелник Ужица Тихомир Петковић потписали су у Београду Уговор о коришћењу средстава из буџетског фонда за програм локалне самоуправе којим је Ужицу додељено 8,5 милиона динара за пројекат адаптације старе школе „Алекса Дејовић“ у Севојну, саопштено је на сајту града Ужица.

Укупна вредност радова на адаптацији је 15,5 милиона динара од којих ће Министарство финансирати 8,5 а Град Ужице преостали износ. Расписивање тендера за извођача радова се очекује у наредном периоду а завршетак радова на реконструкцији овог објекта планиран је до краја године.

Будући објекат ће у договору са школом и Градском општином Севојно имати музејске поставке, галеријски и изложбени простор, радионице, књижевне и музичке и друге културне садржаје. Функционалну организацију приземља чиниће мултифункцијски простор, изложбени простор као и део канцеларијског простора. Интервенцијама у постојећим просторијама, рушењем појединих конструктивних елемената објекта и уградњом нове опреме, формираће се простор који је у функционалном смислу прилагођен планираној намени.

Сви планирани радови како унутрашњи на реконструкцији подова, столарије, молерски тако и радови на фасади и кровном покривачу биће изведени на начин како би се задржала аутентичност објекта.



Осим Ужица из овог Фонда за своје пројекте средства је добило и 58 других општина и градова Србије, а тим поводом министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић је рекао:

„Презадовољан сам што ћемо после шест година, поново бити у могућности да, кроз 32 пута већи Фонд за локал, конкретно помогнемо општинама и градовима да реализују пројекте од великог значаја за њихове суграђанке и суграђане“ и нагласио да су локалне самоуправе дуго биле принуђене да решавају хроничних или акутне проблеме, а да Министарство није могло да одговори на захтеве са локала за овом врстом подршке и помоћи.

„За Фонд од 320 милиона динара пријавио се 171 пројекат у вредности већој од 2 милијарде динара“, открио је министар и рекао да се тиме боље разуме колике су потребе локала и колико је овај фонд значајан. Истовремено, министар је и навео да ће се потрудити да се Фонд повећа следеће године.



Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.454.868 посета
Тренутно на сајту: 401 посетилац(a)