Цела Србија причала је о Јовану: Геније из Чачка уписао економију - први на листи 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Цела Србија причала је о Јовану: Геније из Чачка уписао економију - први на листи
Trenutno na sajtu: 536       |       Podeli:
27.07.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Јован Стевић има брилијантан ум, његов коефицијет интелгенције сврстава га у ред генија, а тешка животна
Ђак генерације у Економској школи Јован Стевић, фото: РИНА

и материјална ситуација ставила га је на руб егзистенције.

Овај младић живи са болесном мајком и он је тај који брине о породичним трошковима, плаћању рачуна, али и о томе шта ће се наћи за трпезом. Међутим, осмех и позитиван дух је оно што се прво примети кад га угледате.

“Новца у мојој кући никад није било пуно и склапамо крај са крајем од како знам за себе”, каже Јован.

Како је растао, тако је он на своја рамена преузимао тешке обавезе. Његова интелигенција и тад му је отворила врата и омогућила извор прихода.

“У средњој школи почео сам да дајем часове из математике и енглеског. Нису били скупи ти часови, али је било довољно да мајка и ја преживимо. Касније сам преко распуста почео да радим и сезонске послове, што нам је додатно помагало. Битно је да ја могу да радим и зарадим”, рекао је овај геније.

Јован са другарицом Анђелом

Јован каже да је прво научио да броји, а после да говори. Са лакоћом решава све математичке операције и без проблема у року од неколико секунди може да погоди који дан ће пасти на одређени датум.

“Свој таленат приметио сам још у основној школи, али нисам желео да се истичем, па сам ћутао мислећи да и остала деца то знају. Али у средњој школи је професорка видела да могу да решим изузетно компликоване задатке и усмерила ме”, прича Јован.

Он је овог пролећа као ђак генерације завршио Економску школу, а због бројних успеха на такмичењима Економски факултет у Београду уписао је без пријемног испита као први на листи.

“Аплицираћу за дом и студентски кредит. Решен сам да све колоквијуме и испите дајем у року, како бих касније могао да конкуришем и за стипендије”, рекао је Јован и додаје да кад већ тако добро барата бројевима кад заврши факултет жели да буде ревизор.

“Државни или приватни свеједно. Али не желим да одем из Србије, мислим да и овде може пристојно да се живи од свог рада”, наглашава овај младић.

Иако је често наилазио на нерзумевање вршњака, са својих 19 година стекао је пријатеље за читав живот. Има елена и позитивне енергије како за себе тако и за друге, па је тако његова другарица Анђела само захваљујући његовој подршци и мотивицаји од слабог врлодоброг постала одличан ђак са свим петицама.

 

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.956.615 посета
Тренутно на сајту: 537 посетилац(a)