Три километра до Одвраћенице најзахтевнија за рад: Изградња моста једино решење 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Три километра до Одвраћенице најзахтевнија за рад: Изградња моста једино решење
Trenutno na sajtu: 454       |       Podeli:
09.11.2020 | 0 коментар(а)



Ивањица – Државни пут другог А реда Голијска Река – Преко Брдо – Одвраћеница, у дужини од 16 километара једина је веза
Одвраћеница, фото: ГЗС

веза између Ивањице и овог будућег скијашког центра на тромеђи Ивањице, Рашке и Новог Пазара.

Према речима председника Општине Момчила Митровића држава је овој локалој самоуправи изашла у сусрет, јер је сама инвестиција кошта преко 500 милиона динара.

„Остало је да се асфалтира пут из Камењаче у дужини од око 3,5 километра, као и километар ипо пута пре Голијске реке и то нам је у плану за наредну годину.  Када се заврши, имаћемо комплетан асфалт од Ивањице до Одвраћенице  и отворићемо тај туристички локалитет за све грађане општине Ивањица јер до сада је било немогуће доћи путничким аутомобилом”, рекао  је Митровић.

Председник Општине Ивањица Момчило Митровић

Ову важну деоницу  користило је веома мали број људи и то углавном заљубљеника у природу, власника викендица, шума, пашњака и ливада на Одвраћеници, Радуловцу и Врховима. Ван ове варошице за пут се чак и није знало, а путници намерници нису хтели ни да ломе кола по прашњавом макадаму.

„Три километра која су остала да се ураде врло су захтевна деоница из Камењаче, из МЗ Међуречје ка Голији. Појавила су се клизишта које је тешко санирати, скоро немогуће. Најлогичније и јефтиније решење је направити мост који кошта око 100 милиона тако да би та три километара износила преко 300 милиона динара које држава треба да обезбеди да би се завршило“, рекао је Митровић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica odvracenica put

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.744.637 посета
Тренутно на сајту: 454 посетилац(a)