Агрономски факултет обележио 39 година постојања 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Агрономски факултет обележио 39 година постојања
Trenutno na sajtu: 316       |       Podeli:
09.10.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - За четири године, са просечном оценом 9,50, Маријана Дугалић завршила је Агрономски факултет

и уписала мастерт из области ратарства и повртарства. Као студент генерације, задовољна је стеченим знањем које примењује за сада, у приватној пракси.

Чачанка Јована Маричић завршила је Агрономски факултет са просечном оценом 9,80, а смер прехрамбена технологија који је завршила сматра једним од најперспективнијих када је будуће запослење у питању. Са њом се слаже и Стефан Крсмановић, председник студентског парламента који стечено знање примењује на свом пољопривредном домаћинству и свакодневно уводи новине у ратарској производњи и избору сортимената.

Декан професор доктор Владета Стевовић, фото: Агропрес

Агрономски факултет у Чачку обележава 39 година рада и ово је прилика да се сумирају резултати у протеклих годину дана, каже декан професор доктор Владета Стевовић.

,,До данашњег дана, 1.500 студената је завршило Агрономски факултет, данас делимо 52 дипломе, 37 на основним академским студијама, 12 мастер, две специјалистичке и једну магистарску дисертацију, а у току су и три одбране докторске дисертације. На факултету је реализован 21 пројекат које финансира Министарство просвете, науке и технолошког развоја, три Међународна пројекта. Имали смо Саветовања о биотехнологији, преко 130 научних радова, иза нас су на десетине Међународних конференција, а циљ нам је да унапређујемо квалитет како наставног тако и научног рада”.

Испред града Чачка, бројним званицама обратио се члан Градског већа, др Милан Лукић, директор Института за воћарство.

,,Агрономски факултет у протеклих 39 година изнедрио је бројне стручњаке и град Чачак и убудуће ће обезбеђивати средства за стицање знања кроз обезбеђивање инфраструктурних пројеката који ће за циљ имати лабараторисјке и друге услове који доприносе развоју пољопривредне производње”, рекао је Лукић.

Он додаје да се завршетком привредне зоне у Прељини и аутопутем очекује и долазак страних инвеститора којима ће бити неопходни едуковани агрономи који ће на тај начин имати прилику да се запосле.

Агропрес

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.378.889 посета
Тренутно на сајту: 317 посетилац(a)